Eugen Nicolicea redefineste si imunitatea: Prostia aceea ca parlamentarul nu e ca un simplu cetatean este chiar prostie

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 17:45
8550 citiri
Eugen Nicolicea redefineste si imunitatea: Prostia aceea ca parlamentarul nu e ca un simplu cetatean este chiar prostie
Foto: Arhiva Hepta.ro

Presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, Eugen Nicolicea, care luni a facut senzatie in Parlament dupa ce a sustinut ca, de fapt, Insula Belina nici mcar nu exista si a reinventat geografia ca fiind "stiinta care se ocupa cu ceea ce se intampla acolo", vine cu o definitie cel putin originala si pentru imunitatea parlamentara.

"Prostia aceea ca parlamentarul nu e ca un simplu cetatean este chiar prostie", a spus deputatul in fata colegilor sai, in timpul dezbaterii cererii DNA privind incuviintarea urmaririi penale a fostului ministru Rovana Plumb, arata Mediafax.

Acesta s-a plans ca reprezentantii grupurilor nu au furnizat nici un argument juridic 'pentru' sau 'impotriva' cererii de urmarire penala.

"Dar ceea ce este mai grav - am observat si la parlamentari cu mai multe mandate ca nu cunosc Constitutia pe care au jurat sa o respecte. Astfel, o grava confuzie care nu e facuta prima data de acea persoana - se confunda imunitatea parlamentara cu protectia ministrului sau fostului ministru pentru faptele facute in calitate de ministru", a spus Nicolicea.

Deputatul a sustinut ca deputatii nu au imunitate decat pentru voturi si pentru declaratii politice.

"Ati vazut cumva acuma sa se vorbeasca de vreo acuzatie cu privire la voturi sau declaratii politice? Ci de acuzatii cu privire la activitatea de fost membru al Guvernului. Imunitatea parlamentara este prevazuta la art. 72 nu la art. 109 si acolo se spune ca deputatul si senatorul poate fi urmarit si trimis in judecata pentru fapte care n-au legatura cu voturile. Adica prostia aceea ca nu esti ca un simplu cetatean este chiar prostie", a sustinut Nicolicea.

Social democratul a aratat ca deputatul este trimis in judecata si urmarit penal ca un simplu cetatean si ca singura protectia pe care o are este pentru fapte pe care nu le poate face simplul cetatean, si anume declaratii in fata Camerei si voturi in Camera.

"Cand simplul cetatean va fi ales si va ajunge sa dea voturi in Camera sau va face declaratii politice in calitate de deputat va beneficia de acelasi tratament. Repet pentru toata lumea, ca ne-am saturat sa arunce cu noroi asupra Parlamentului: parlamentarii n-au imunitate decat pentru voturi si declaratii, ceea ce nu este cazul. Ne-am saturat de aceste prostii rostite de la acest microfon si perpetuate si multiplicate in spatiul public", a adaugat Nicolicea.

Amintim ca, luni, Comisia Juridica din Camera Deputatilor a decis sa respinga cererea DNA de incuviintare a inceperii urmaririi penale impotriva ministrului demisionar Rovana Plumb. Dezbaterea nu a fost insa lipsita de scandaluri si replici cel putin incredibile.

Atat avocatul Rovanei Plumb, cat si colegii sai de partid, in frunte cu Eugen Nicolicea, au sustinut, de fapt, obiectul dosarului DNA nu exista pentru ca insula Belina nu e insula si bratul Pavel nu e brat.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Nicolicea parlamentar, #Nicolicea Rovana Plumb, #Nicolicea DNA Rovana Plumb , #stiri Eugen Nicolicea