Franta il acuza pe Trump de lipsa de bun simt dupa atacurile la Macron

Miercuri, 14 Noiembrie 2018, ora 20:47
4997 citiri
Franta il acuza pe Trump de lipsa de bun simt dupa atacurile la Macron
Foto: Arhiva Hepta.ro

Benjamin Griveaux, purtatorul de cuvant al Guvernului francez, l-a criticat pe presedintele american, Donald Trump, pentru ca a aratat "o lipsa de bun-simt" cand l-a atacat pe Emmanuel Macron, chiar de comemorarea atacurilor teroriste din 2015 de la Paris.

Intrebat fiind miercuri de postarile lui Trump de pe Twitter, Griveaux a declarat: "Ieri a fost 13 noiembrie. Comemoram uciderea a 130 dintre cetatenii nostri, asa ca voi raspunde in engleza: Ar fi fost potrivit bunul-simt", scrie The Guardian.

Atacul lui Trump a fost bazat pe o aparenta interpretare gresita a unui interviu acordat de Macron pentru postul de radio Europe 1, in care cerea crearea unei armate a Europei pentru ca intreg continentul sa se poata apara "fara sa se bazeze pe Statele Unite".

Desi Macron i-a transmis lui Trump ca a fost vorba de o interpretare gresita, liderul american a ignorat acest lucru si a scris cinci postari pe Twitter in care a vorbit despre popularitatea scazuta a omologului sau francez, rata somajului in Franta, taxele pentru vinurile americane si prestatia Frantei in Al Doilea Razboi Mondial.

"Francezii incepusera sa vorbeasca germana cand Statele Unite au venit", a declarat Trump, facand referire la ocuparea Frantei de catre Germania nazista in Al Doilea Razboi Mondial. In ultima sa postare, el a scris: "Faceti Franta grozava din nou!".

Palatul Elysee nu a comentat atacurile de pe Twitter, dar Griveaux a declarat ca Macron "a facut referire" pe scurt la acest lucru in timpul intalnirii saptamanale a Consiliului de ministri. El a relatat ca presedintele francez "a repetat ce i-a transmis deja unei institutii importante de presa din SUA, si anume ca diplomatia nu ar trebui sa aiba loc pe Twitter, ci in discutii bilaterale".

Griveaux a precizat ca Macron spera ca Franta "poate avea relatii sincere cu un aliat istoric".

Citeste amanunte despre acest subiect

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Macron Trump atacuri armata UE , #Donald Trump