Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Emmanuel Macron > presedinte Franta
A   A   A

Emmanuel Macron le va trimite francezilor o scrisoare

Emmanuel Macron le va trimite francezilor o scrisoare
Foto: Hepta.ro
Presedintele Frantei va publica, luni, epistola pe care le-a scris-o francezilor, in contextul in care, sambata, vestele galbene se vor reuni, iarasi, pe strazile oraselor din Franta.

"In scrisoarea pe care ma pregatesc s-o scriu francezilor voi explica ceea ce intentionez sa fac din concluziile dezbaterii", a spus Macron, in marja unui eveniment traditional la Palatul Ellysee, denumit "Prajitura Regilor", transmite AFP.


"Este un moment esential si foarte util pentru tara noastra. Este o mare oportunitate. Trebuie sa profite fiecare, cu partea sa de responsabilitate, de risc si de necunoscut", a adaugat presedintele francez.

"Vreau sa aiba loc o dezbatere adevarata. Aceasta nu este o dezbatere ai carei termeni si rezultat se cunosc", a conchis Macron.
Executivul depune eforturi pentru inlaturarea pana luni a incertitudinilor care persista inca in legatura cu marea dezbatere nationala, prin care intentioneaza sa domoleasca mania "vestelor galbene", care se mobilizeaza din nou sambata.

Pentru a discuta despre aceasta, premierul Edouard Philippe a reunit vineri dimineata la Matignon o mare parte din responsabilii sindicali. El urmeaza sa prezinte luni detaliile practice ale acestei initiative inedite in Franta.

"Vestele galbene" se afla in Franta la a noua sambata de manifestatii prin care denunta politica fiscala si sociala a guvernului.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 11 Ianuarie 2019, ora 20:42

 Articol citit de 1831 ori

Citeste si: