Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Elon Musk > SpaceX
A   A   A

Elon Musk vrea baze pe Marte, pentru a salva omenirea

Elon Musk vrea baze pe Marte, pentru a salva omenirea
Foto: Arhiva Hepta.ro
Elon Musk a pus la cale un plan pentru a asigura supravietuirea speciei umane in caz de pericol: astfel, societatea SpaceX, care a lansat in februarie o puternica racheta spre Marte, ar putea efectua de anul viitor zboruri test cu nava sa interplanetara.

Nava va putea efectua "zboruri scurte, de genul veniri-plecari ascendente si descendente, probabil din primul semestru al anului viitor", a declarat Musk in cadrul conferintei SXSW din Austin, Texas, relateaza AFP.

Scopul pe termen lung al acestor proiecte este constructia de baze pe Luna sau pe Marte, ceea ce ar putea permite asigurarea supravietuirii speciei umane si regenerarea sa pe Terra in cazul unui al treilea razboi mondial, a explicat miliardarul.
Exista "o anumita probabilitate" ca umanitatea sa fie confruntata cu o "era intunecata", "in special daca va exista un al treilea razboi mondial", a afirmat miliardarul, care este si proprietarul constructorului de masini electrice Tesla.

"Vrem sa ne asiguram ca ramane si in alta parte (decat pe Terra) o samanta a civilizatiei umane, in asa fel incat sa se poata reface civilizatia si poate sa se scurteze durata erei intunecate", a adaugat el.

In aceasta perspectiva, "o baza lunara si o baza martiana care ar putea ajuta la regenerarea vietii aici pe Terra ar putea fi cu adevarat importante".

La 46 de ani, Elon Musk este unul dintre inovatorii cei mai activi din SUA. Racheta sa spatiala Falcon Heavy, numita "cea mai puternica din lume", a decolat cu succes la 6 februarie din Florida, avand la bord un manechin in combinezon spatial la volanul unei masini electrice rosii Tesla.
El a anuntat deja ca vrea sa trimita la sfarsitul lui 2018 doua zboruri turistice care sa faca turul Lunii, pe urmele celebrelor misiuni Apollo ale NASA dintre 1960 si 1970.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Luni, 12 Martie 2018, ora 13:45

 Articol citit de 3429 ori

Citeste si: