Ca la Bucuresti: Primaria asfalteaza rosturile de dilatatie de pe Podul Grant. Dar nu va faceti probleme... e doar provizoriu (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2019, ora 15:17
14214 citiri
Ca la Bucuresti: Primaria asfalteaza rosturile de dilatatie de pe Podul Grant. Dar nu va faceti probleme... e doar provizoriu (Foto)
Foto: Facebook / Primaria Municipiului Bucuresti

Primaria Capitalei se lauda pe Facebook cu lucrarile de consolidare a Podului Grant, insa in imaginile postate joi se vede cum muncitorii asfalteaza ... rosturile de dilatatie, ceea ce a starnit revolta internautilor. Primaria Capitalei precizeaza, insa, ca este vorba doar despre lucrari provizorii, facute pentru siguranta participantilor la trafic.

Internautii au sesizat, insa, si alte nereguli, de exemplu, faptul ca muncitorii care lucrau sub pod nu purtau casca de protectie.

In plus, oamenii si-au exprimat nemultumirea si fata de faptul ca primaria a postat imaginile folosind hastagul #investitii PMB, din fotografii reiesind ca e vorba mai mult despre niste carpeli.

Oricum, faptul ca au fost asfaltate rosturile de dilatatie, facandu-se astfel inflexibila o parte a carei menire e tocmai de a asigura flexibilitatea podului, a generat nu numai amuzament, ci si furie, unii internauti cerand chiar sesizarea Inspectoratului de Stat in Constructii.

Foto: Facebook / Primaria Municipiului Bucuresti

UPDATE 12:00: Primaria Capitalei a transmis Ziare.com un punct de vedere, in care face mai multe precizari si sustine ca lucrarile din imagini sunt provizorii.

"In zona sunt patru bretele la care urmeaza sa se intervina. Dar, pentru a incepe lucrarile pe fiecare bretea, e nevoie ca circulatia pe ea sa se inchida. Iar pentru asta este nevoie de avizul Politiei Rutiere. Momentan, am obtinut aviz pentru inchiderea circulatiei pe breteaua F, unde se intervine deja pentru desfacerea completa a rosturilor si refacerea suprafetei carosabile.

Imaginile care au aparut pe Internet sunt, de fapt, de pe breteaua B, unde circulatia nu e inchisa si unde inca nu se lucreaza. Dar acolo - din cauza ca spatiul gol din zona rosturilor e foarte mare - exista pericolul ca soferii sa isi strice masinile sau chiar sa produca accidente.

In consecinta, muncitorii au inceput sa acopere provizoriu acele rosturi, pentru a evita producerea unor situatii neplacute. Este, practic, doar o masura de punere in siguranta!

Cand vom obtine avizul Politiei Rutiere, vom demara lucrarile si pe breteaua B. Iar la acel moment, asupra rosturilor se va interveni din nou, asa cum se face acum pe breteaua F", a declarat pentru Ziare.com Marius Coaje, consilierul pe probleme de infrastructura al primarului Capitalei.

UPDATE 14:00 - Intr-un comunicat remis presei "referitor la informatiile false vehiculate in spatiul public", Primaria Capitalei subliniaza inca o data ca rosturile "erau rupte in totalitate in acea zona", asa ca, pentru prevenirea accidentelor, muncitorii au "astupat gropile provizoriu, cu mixtura stocabila", avandu-se in vedere "siguranta in trafic a soferilor care tranzitau zona".

Foto: PMB

Iata doar cateva dintre comentariile internautilor, care au determinat Primaria sa reactioneze:

Marian Stoica: Mai sunteti si mandri de lucrari: ))). Asfalt peste rosturi de dilatatie... Cam cat o sa reziste un asfalt turnat peste metal?

Stefan Sucitu: Bravo, asa se face, adevarati profesionisti, sa astupi rosturile de dilatatie cu asfalt.... that's a whole new level of stupidity.

Dobre Stefan: Cand va incepe podul sa vibreze de la circulatia masinilor, acel asfalt se va crapa.

Madalin Florea: (...) Cum, ma, sa faci asa ceva si sa te mai si lauzi? Si restul de muncitori dau tencuiala jos de pe pod. Lucrari facute in batjocura

Alex Canghizer: Asta e si gandirea stupida a expertilor din Primarie. Se rigidizeaza ceva ce a fost gandit sa fie flexibil????

Ciobanu Maria: Cine sunt cei care coordoneaza aceste lucrari? Avem profesionisti in aceasta tara sau totul se desfasoara cu amatorism si de mantuiala? Cine supervizeaza aceste lucrari si cine da avizul pentru calitatea lor? D-NA Firea, populatia percepe un cost nejustificat pentru efectuarea acestor lucrari de fatada, de proasta calitate, uneori inutile si va taxeaza ca atare.

Romeo Radu: Bine ca aratati incompetenta de care dati dovada... Asfalt peste rosturi de dilatare? Plus ca arata groaznic podul, care o sa cada in viitor.. Daca moare, cine va raspunde PMB?

Cristian N Barbu: Haideti sa facem reclamatie la ISC! E incredibil ce fac.

Mihai Zega: Asta numiti voi investitii, imbecililor? Astea sunt niste carpeli, niste retusuri si alea idioate. Investitii inseamna sa construiesti de la zero sosele, poduri, pasaje, infrastructura, cretinilor!

Razvan Diaconu: Mai bine puneati aluat de clatite, jur! Pai asa se repara un rost de dilatatie, Bobita? Eu zic sa ramaneti la statui si sa nu va mai bagati la poduri.

Podul Constanta l-ati tencuit, desi el are structura praf, Podul Grant il dati cu maclavais, desi el e zdrente..

Constantin Sofia-Rodica: Cu asta va laudati! Nu sunt nici constructor, nici sofer, dar ma duce si pe mine capul ca rosturile de dilatare nu se acopera cu asfalt, ca asfaltul nu se dilata! Bravos, natiune, halal sa-ti fie!

Manuel Enache: A cata oara acoperiti rosturile de dilatatie cu asfalt? Inca nu ati invatat ca in 3 zile se strica?

Bogdan Paun: SUPER INVESTITII - 5 muncitori, 3 roabe de bitum, 4 lopeti. Imi place, ganditi mareti, aveti planuri mari pentru megalopolosul nostru.

Sergiu Constantin Voicu: Primaria Municipiului Bucuresti,veniti si voi cu o explicatie pentru acoperirea rosturilor de dilatare?

Sergiu Chertes: O descoperit doamna Firea o noua formula de asfalt cauciucat care absoarbe socurile si dilatarea.:)Maine il inregistreaza la OSIM

George Tanase: Pana o sa cada o bucata..o sa moara cineva si abia atunci or sa faca ceva cum trebuie. Cam asa e la noi in Romania

Alex Kym: 2 ploi ii dau garantie☺️nasol ca se vor desprinde..... cine isi va rupe masina in bucatile alea??

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#rosturi asfaltate Pod Grant, #lucrari consolidate Pod Grant , #infrastructura