Produsele fitosanitare, tratamente eficiente in lupta contra daunatorilor?

Advertorial
Miercuri, 22 Ianuarie 2020, ora 12:17
13621 citiri
Produsele fitosanitare, tratamente eficiente in lupta contra daunatorilor?

Utilizarea de produse fitosanitare in agricultura vine la pachet cu avantajele si inconvenientele sale. In functie de bolile si daunatorii intalniti in culturile diverse, agricultorii se orienteaza dupa astfel de tratamente care ii pot ajuta sa mentina productivitatea la un nivel profitabil.

Secretul echilibrului in acest sens este alegerea inspirata a tratamentelor si mai ales administrarea lor responsabila.

Cand vine vorba despre calitate si diversitate vizavi de produsele fitosanitare, NuOricum este un reper pentru agricultori, prin gama variata pe care o pune la dispozitie.

Insecticidele si fungicidele se folosesc la scara larga si vin insotite de o serie de avantaje pentru culturile de legume si flori diverse.

Actiunea insecticidelor asupra culturilor

Cum actioneaza aceste substante? Ei bine, se folosesc limitat pentru a actiona asupra daunatorilor si bolilor intalnite in randul culturilor. Vizeaza asigurarea unei recolte de calitate, sanatoase si aspectuoase.

Insecticidele sunt considerate motivul pentru care agricultura cunoaste o asemenea productivitate in prezent. Bineinteles, acesta este rezultatul intrebuintarii responsabile a unor produse ca Mospilan insecticid sau alte astfel de tratamente cu indicatii de administrare clare.

Rolul insecticidelor este foarte bine determinat in agricultura. Aceste pesticide actioneaza direct asupra insectelor, fiind eficiente si in ceea ce priveste ouale si larvele lor.

Avantajele utilizarii acestora la nivelul culturilor diverse sunt evidente. Atrage daunatorii, dupa care ii distruge, deci protectia oferita plantelor este de precizat in acest caz.

Alaturi de insecticide, in categoria pesticidelor intra si fungicidele, erbicidele, antimicrobienii, regulatorii de crestere - toate cu rolul de a proteja culturile.

Desigur, avand compozitie chimica, este foarte important sa fie aplicate in mod controlat, pentru ca pot avea efecte negative in contact cu oamenii, animalele. Iata o categorie de produse in cazul carora respectarea etichetei produsului este indispensabila.

Desigur ca acest tip de tratamente vor ajuta agricultorii sa obtina culturi rodnice, bogate, cu fruct frumos si sanatos, de asemenea aspectuos. Sunt insecticidele eficiente? Fara indoiala.

Cu toate acestea, este foarte important ca orice leguma care a beneficiat de un astfel de tratament sa fie spalata corespunzator inainte de a fi consumata. Pe suprafata lor raman particule din astfel de substante care pot dauna organismului.

Poate exista cu siguranta un echilibru in toate - culturi frumoase si bogate si un consum sigur al acestora. Totul tine de cat de responsabil sunt facute toate, incepand de la agricultori si pana la consumatori.

Informarea joaca de asemenea un rol important, atat a celor ce se ocupa cu cultivarea legumelor si fructelor, cat si a celor ce cumpara astfel de produse din comert.

Combaterea daunatorilor pe cale chimica nu mai reprezinta de mult o noutate, insa inca exista persoane care nu sunt la zi cu ceea ce tine de modul in care lucrurile trebuie sa se desfasoare in cazul lor.

Pentru ca mediul online este o sursa inepuizabila de informare, exista o cale de a beneficia si culturi sanatoase si o alimentatie sigura deopotriva.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#produsele fitosanitare, #tratamente contra daunatorilor , #agricultura