O alunecare de teren intarzie lucrarile la autostrada A1. Iata de ce s-a produs si cine e de vina

Luni, 10 Decembrie 2018, ora 17:08
7120 citiri
O alunecare de teren intarzie lucrarile la autostrada A1. Iata de ce s-a produs si cine e de vina
Foto: captura video Asociatia Pro Infrastructura

Directorul-executiv al Companiei de Drumuri, Narcis Neaga, a anuntat luni ca pe Lotul 4 al Autostrazii Lugoj-Deva (A1) au aparut noi alunecari de teren, din cauza ploilor abundente din ultimele zile.

Alunecari de teren pe acest lot de autostrada lung de 22 de kilometri au mai aparut, in 2018, in luna aprilie si octombrie. In mod normal, cu sau fara alunecari de teren, constructorul - o asociere formata din Tehnostrade si Spedition UMB - ar fi trebuit sa termine lucrarile pana la finele acestui an.

Din pacate, termenul nu va putea fi respectat.

Mai mult chiar, Narcis Neaga a anuntat, luni, ca din cauza ploilor, s-a produs inca o surpare in zona. Neaga a prezentat informatia ca exemplu de situatii neprevazute, din cauza carora nu va putea inaugura 100 de kilometri de autostrada pana la finele anului, asa cum ii cere Viorica Dancila, amenintandu-l cu demiterea.

Detalii privind problema de pe santierul lotului 4 al Autostrazii A1 a oferit pentru Ziare.com purtatorul de cuvant al Companiei de Drumuri, Alin Serbanescu.

"Pe lotul 4 vorbim despre alunecari de suprafata. Ganditi-va la un castel ridicat pe plaja de pe suprafata caruia luneca nisipul. Cam asa e si aici. Pana se vor umple zidurile de sprijin si se va echilibra versantul, astfel de probleme mai pot aparea, cauzate fiind de ploi si vibratiile de la utilaje.

Tocmai de aceea, constructorul are instalate plase de sustinere, care sa impiedice ca alunecarile de acest gen sa devina o problema reala", a declarat Alin Serbanescu.

Parlamentarul USR Catalin Drula - membru in Comisia de Transporturi a Camerei Deputatilor - sustine, insa, ca liderul Companiei de Drumuri minte si ca alunecarea de teren nu s-a produs acum, din cauza ploilor. In schimb, ar fi o problema mai veche, pe care constructorul n-a remediat-o.

"Un fake news grosolan al directorului companiei de drumuri CNAIR - Narcis Neaga privind autostrada Lugoj-Deva.

Realitatea: alunecarea initiala nu a fost remediata de constructor (...) . Nu au avut loc ploi abundente, fara precedent, in ultimele 45 de zile. E o minciuna sfruntata - vremea a fost mai degraba uscata si cu precipitatii sub media anuala. Nu s-a produs o noua alunecare de teren. Zona afectata e aceeasi, dar s-a inceput in sfarsit, dupa aproape 2 luni, degajarea materialului ceea ce evident duce la noi scurgeri", a scris Catalin Drula pe pagina sa de Facebook.

Cand va fi gata, autostrada Lugoj-Deva urmeaza sa lege Bucurestiul de Pitesti, Sibiu, Sebes, Deva, Lugoj, Timisoara, Arad si sa ajunga pana la Nadlac.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#alunecare teren Lugoj Deva, #Narcis Neaga alunecare teren autostrada, #Catalin Drula Narcis Neaga minte , #infrastructura