Guvernul va anula marti parteneriatul public-privat pentru autostrazile Comarnic-Brasov si Unirii

Luni, 27 Ianuarie 2020, ora 17:23
6655 citiri
Guvernul va anula marti parteneriatul public-privat pentru autostrazile Comarnic-Brasov si Unirii
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anuntat ca Guvernul va anula marti parteneriatele public-private pentru autostrada Comarnic - Brasov si pentru tronsonul Targu Mures - Iasi al autostrazii Unirii.

Acesta a avut luni o intalnire cu parlamentari PNL.

"Am avut discutii si pe subiectul Comarnic - Brasov. Maine, Guvernul va lua in discutie si va adopta o ordonanta de urgenta prin care acel parteneriat public-privat propus de Valcov si Dancila devine istorie.

Dupa momentul anularii parteneriatului public-privat, obiectivul Comarnic - Brasov va fi predat catre Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor. Noi vom veni in fata Guvernului si vom spune care sunt solutiile pentru construirea autostrazii Comarnic - Brasov. Autostrada Comarnic - Brasov reprezinta un obiectiv major, se va realiza. Pana incepe constructia autostrazii Comarnic - Brasov avem obligatia sa gasim rute alternative", a spus ministrul Transporturilor.

El a sustinut ca variantele ocolitoare Comarnic - Busteni vor fi realizate din fonduri europene, iar pe zonele Sinaia si Azuga primarii au aratat ca exista rute alternative. "Vom avea toate avizele necesare pentru a construi acel drum", a mentionat Bode.

Ministrul a aratat ca, tot marti, va fi anulat si parteneriatul public-privat pentru tronsonul Targu Mures - Iasi al autostrazii Unirii.

"Pentru autostrada Unirii Targu Mures - Iasi, Guvernul Orban, prin proiectul de buget, a alocat intreaga suma necesara finalizarii revizuirii studiului de fezabilitate pe tronsonul Targu Mures - Targu Neamt, aproximativ 200 km, pe tronsonul Targu Mures - Iasi maine acel parteneriat public-privat va fi anulat. Se preda si acest obiectiv catre Ministerul Transporturilor. Ministerul Transporturilor va veni cu solutia.

Solutia este una cat se poate de clara: finantarea din fonduri europene a revizuirii studiului de fezabilitate si pe acest tronson Targu Neamt - Iasi vom avea anul viitor o documentatie cap coada studiu de fezabilitate revizuit de la Targu Mures pana la Iasi si in acel moment putem discuta despre variante de finantare. Este falsa ideea ca nu avem finantare, ca nu avem fonduri europene, dar noi in acest moment nu stim cat costa acest obiectiv. Cand vom sti exact care este valoarea acestui obiectiv atunci putem sa discutam cu partenerii nostri din Comisia Europeana, cu institutiile financiare europene sa ne finanteze acest obiectiv", a explicat Bode.

Liderul deputatilor PNL, Florin Roman, a apreciat ca discutia cu ministrul Transporturilor a fost una "aplaudata".

Citeste mai multe despre Stefan Mandachi ii cere lui Orban sa spuna clar daca face autostrada: Scuzele de acum, identice cu cele ale lui Dancila & Co. Ajunge!.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#anulare parteneriat public autostrada Comarnic, #anulare parteneriat public autostrada Unirii , #infrastructura