Cum umfla PSD-ALDE cifrele privind autostrazile: Spun ca deschid sosele a caror constructie nici macar n-a inceput

Luni, 11 Februarie 2019, ora 21:21
3978 citiri
Cum umfla PSD-ALDE cifrele privind autostrazile: Spun ca deschid sosele a caror constructie nici macar n-a inceput
Foto: Arhiva Facebook/Asociatia Pro Infrastructura

Asociatia Pro Infrastructura (API) anunta ca a descoperit de ce mai multi politicieni ai Coalitiei PSD-ALDE promit, de cateva zile, ca in acest an se vor inaugura nu mai putin de 180 de kilometri de autostrada.

Secretul - informeaza Asociatia - este ca politicienii declara "fara responsabilitate, fara rusine si fara sa gandeasca" ca vor finaliza, in urmatoarele 10 luni, segmente de autostrada la care lucrul nici macar nu a inceput.

Asa cum Ziare.com v-a informat deja, inca de joi seara, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu (ALDE) a anuntat ca pana la finele acestui an se vor construi, in Romania, 180 de kilometri de autostrada. O zi mai tarziu, consilierul Vioricai Dancila, Darius Valcov, a declarat ca, in 2019, vor fi gata "cel putin" cei 180 de kilometri anuntati de Tariceanu in ajun.

In schimb, la solicitarea Ziare.com, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a evitat sa confirme aceste cifre. Era de asteptat sa se intample asa, in conditiile in care, cu doar o luna in urma, purtatorul de cuvant al institutiei, Alin Sebanescu, anuntase ca in 2019 s-ar putea finaliza, in cel mai bun caz, doar 118 kilometri de autostrada. Nici vorba despre cei 180 de kilometri anuntati de Tariceanu si Valcov.

In aceste conditii, atat specialistii in infrastructura cat si jurnalistii au inceput o serie de calcule pentru a afla cati kilometri de autostrada ar putea fi, intr-adevar, inaugurati in acest an. Raspunsul l-a dat tot API: in cel mai optimist caz, s-ar putea deschide cel mult 69 de kilometri de sosea de mare viteza! Asta, daca nu cumva ne vom alege doar cu cei 43 kilometri de sosea (adica Loturile 3 si 4 din Autotsrada Lugoj-Deva) pe care directorul CNAIR, Narcis Neaga - amenintat cu demiterea de Viorica Dancila - spunea inca de anul trecut ca i-a terminat, dar n-a mai apucat sa-i inaugureze.

Pe ce se bazeaza, in aceste conditii, PSD-ALDE atunci cand promite ca va inaugura 180 de kilometri de autostrada? Raspunsul l-a oferit astazi Asociatia Pro Infrastructura. Iata ce au descoperit specialistii in infrastructura:

"La dezbaterea bugetului de stat, Rovana Plumb promite fara responsabilitate, fara rusine si fara sa gandeasca:

'Pentru anul 2019, vom putea sa dam in trafic in ceea ce priveste autostrazile 180 de kilometri'.

Se promite inaugurarea inclusiv a unor tronsoane unde nici nu s-au inceput lucrarile in teren, iar termenele contractuale de proiectare si executie sunt de 19 luni (A3 Bors-Biharia), 24 luni (A3 Rasnov-Cristian) sau 3 ani (A7 Centura Bacau si DX12 Craiova-Slatina).

Se va intampla ceva la final de 2019 cand, EVIDENT, declaratiile sforaitoare de acum se vor dovedi ca sunt doar promisiuni pentru naivi, dezinformari grosolane si minciuni gogonate? NU, NIMIC! Deoarece nimeni nu-i trage la raspundere pe acesti indivizi care nu au pic de jena sau limite ale bunului simt", a anuntat Asociatia Pro Infrastructura.

Va reamintim ca nici in 2018 constructia de autostrazi n-a mers prea bine, CNAIR reusind sa inaugureze doar putin peste jumatate din cei 100 de kilometri de autostrada pe care promitea ca ii va deschide.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#PSD ALDE miciuni inaugurare autostrazi, #PSD ALDE inaugurare autostrazi 2019, #minciuni PSD ALDE autostrazi , #infrastructura