Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Economie > inflatie
A   A   A

BNR mentine la 3,5% prognoza de inflatie pentru finalul acestui an si o majoreaza pentru 2019

BNR mentine la 3,5% prognoza de inflatie pentru finalul acestui an si o majoreaza pentru 2019
Foto: Arhiva Ziare.com
Banca Nationala a Romaniei a mentinut prognoza de inflatie pentru finalul acestui an la 3,5%, a anuntat guvernatorul BNR Mugur Isarescu.

In schimb, pentru sfarsitul lui 2019 prognoza de inflatie a fost revizuita in crestere, de la 2,7% la 2,9%.

Mugur Isarescu a precizat ca prognoza este influentata de factori exogeni cum ar fi pretul titeiului, al combustibilului, dar si in urma tensiunilor de pe piata muncii, sau a salariilor care pot fi impinse dincolo de cresterea productivitatii.

De altfel, guvernatorul BNR a anuntat inca de zilele trecute ca rata inflatiei isi va continua tendinta descedenta in urmatoarele luni.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!
De asemenea, guvernatorul BNR a mentionat ca nu vede o legatura directa intre investitiile publice si rata anuala a inflatiei. Isarescu a sustinut ca influenta este indirecta, deoarece investitiile publice asigura o crestere economica sustenabila, pe termen lung.

Potrivit datelor publicate in octombrie de Institutul National de Statistica (INS), rata anuala a inflatiei, care masoara evolutia preturilor de consum in ultimul an, a scazut in luna septembrie la 5,03%.
Romania a avut, insa, in septembrie, pentru a opta luna consecutiv, cea mai mare rata anuala a inflatiei dintre statele membre ale Uniunii Europene.

Citeste si:
Consiliul pentru IMM-uri avertizeaza: Majorarea pensiilor va duce la cresterea taxelor si impozitelor, plus inflatieSiegfried Muresan prezinta bilantul real al Guvernului: Inflatie-record, scumpirea creditelor, atacuri la adresa JustitieiComisia Nationala de Prognoza a revizuit in scadere cresterea economica pentru acest an. Inflatia cresteSiegfried Muresan: Guvernul genereaza inflatie aproape ca in Nigeria. Care vor fi consecintele
Facebook ShareTweet
 Joi, 08 Noiembrie 2018, ora 12:45
 Autor:Irina Olteanu

 Articol citit de 1033 ori

Citeste si: