Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Economie > inflatie
<>19 / 39 stiri
A   A   A

BNR a scazut prognoza de inflatie pentru 2019. Isarescu avertizeaza cu privire la consum

BNR a scazut prognoza de inflatie pentru 2019. Isarescu avertizeaza cu privire la consum
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a scazut de la 4,2% la 3,8% prognoza de inflatie pentru finalul acestui an si a coborat, de la 3,4% la 3,1%, prognoza pentru decembrie 2020, a anuntat, vineri, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

El a precizat ca economia Romaniei nu este "nici in prapastie, nici pe marginea ei" si considera ca BNR se va intelege cu noul guvern asupra politicii fiscale.

In august, BNR a mentinut la 4,2% prognoza de inflatie pentru finalul acestui an si a crescut, de la 3,3% la 3,4%, prognoza pentru decembrie 2020.

Vineri, Isarescu a atras atentia ca cea mai mare parte a cresterii economiei este bazata pe consum, iar cererea nu are o crestere sustenabila.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!
"Nu suntem nici in prapastie, nici pe marginea ei. Insa cea mai mare parte a cresterii economice este bazata pe consum. Cererea si-a mentinut ritmul crescut de crestere, iar aceasta crestere nu este la un nivel sustenabil", a avertizat Isarescu.

Isarescu considera ca va ajunge la o intelegere cu noul Guvern in ceea ce priveste politica fiscala.

"Ne vom intelege cu noul Guvern pentru a nu avea o politica fiscala discretionara. Vom analiza masurile avute in vedere in domeniul salarial, acestea fiind foarte importante", a spus guvernatorul.

BNR a atras atentia de mai multe ori, in trecut, asupra cresterilor accelerate ale cheltuielor cu salariile si pensiile, cheltuieli care pun presiune pe inflatie si pe competitivitatea economiei romanesti.
Citeste si:
Instabilitatea politica, inflatia si cursul euro, principalele temeri ale investitorilor in RomaniaScumpiri la citrice, branza de oaie si oua - La cat a ajuns inflatia in septembrieEurostat: Inflatia in Romania este de trei ori mai mare decat in UE
Facebook ShareTweet
 Vineri, 08 Noiembrie 2019, ora 13:25
 Sursa:NEWS.RO

 Articol citit de 2079 ori

Citeste si: