Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Alibaba a vandut de 10 miliarde de dolari in prima ora a celui mai important eveniment din comertul online

Duminica, 11 Noiembrie 2018, ora 14:12
6799 citiri
Alibaba a vandut de 10 miliarde de dolari in prima ora a celui mai important eveniment din comertul online
Foto: Alibaba

Vanzarile gigantului de comert online Alibaba au atins 69 de miliarde de yuani (9,92 miliarde dolari) in prima ora a Zilei Celibatarilor, in crestere cu 21% fata de evenimentul de anul trecut.

Ziua Celibatarilor este cel mai important eveniment din comertul online la nivel mondial, iar anul trecut Alibaba a realizat in ziua respectiva vanzari de 168 de miliarde de yuani (24,15 miliarde de dolari), transmite Reuters.

Un numar disproportionat de mare de vanzari au loc in primele minute ale evenimentului care se desfasoara pe parcursul a 24 de ore, cand sunt inregistrate tranzactii pentru produse aflate in asteptare.

Alibaba marcheaza evenimentul anual cu o gala, la care in acest an a participat cantareata Mariah Carey, o japoneza care a impersonat-o pe Beyonce si un spectacol al Cirque du Soleil care a avut ca tema cumparaturile de pantofi.

Acesta a fost ultimul eveniment de Ziua Celibatarilor organizat de Alibaba sub conducerea fondatorului si presedintelui Jack Ma. Actualul director general Daniel Zhang va prelua functia de presedinte anul viitor, a anuntat compania in septembrie.

Cu toate ca vanzarile Alibaba continua sa creasca, actiunile companiei au scazut cu 16% in acest an, din cauza incertitudinilor legate de tensiunile comerciale dintre China si Statele Unite.

La inceputul lunii noiembrie, Alibaba a revizuit in scadere estimarile referitoare la veniturile din acest an, avertizand ca vanzarile de produse scumpe vor fi afectate. Pentru a compensa, Alibaba va incasa venituri mai mici de la platformele sale, pe termen scurt, pentru a pastra brandurile si cumparatorii noi.

In acest an, la Ziua Celibatarilor s-au inscris 180.000 de branduri, iar duminica, la 10 dimineata, vanzarile se apropiau de 20 de miliarde de dolari.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#vanzari Alibaba Ziua Celibatarilor , #comert