Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Dracula > Romania
A   A   A

"Dracula" se intoarce. "Frunza" nu dispare - suma uriasa alocata promovarii Romaniei in 2018

"Dracula" se intoarce. "Frunza" nu dispare - suma uriasa alocata promovarii Romaniei in 2018
Foto: Arhiva Ziare.com/Console Games
Ministerul Turismului are in plan sa foloseasca din nou mitului lui Dracula pentru promovarea turismului din Romania.

Pentru anul viitor, ministerul Turismului va avea la dispozitie 13 milioane de euro pentru campania de promovare externa a Romaniei, scrie stiri.tvr.ro. Ca atare, autoritarile s-au gandit sa scoata de la naftalina vechea idee de folosire a contelui Dracula pentru promovare turistica, insa spun ca aceasta va fi folosit in paralel cu frunza deoarece nu se poate renunta la acest logo pana in 2020, sustin reprezentantii ministerului.

"Dracula" a mai fost folosit pentru promovarea turismului romanesc in 2005. Atunci, Autoritatea pentru Turism a comandat bannere si cinci clipuri publicitare cu tema "Tara de basm", in care personajul principal era celebrul vampir. Directorul Autoritatii care se ocupa de promovare le-a considerat un esec si a cerut refacerea lor. Afacerea s-a incheiat cu doua condamnari definitive.
Pentru brandul cu frunza autoritarile au platit 850.000 de euro, in timp ce clipurile cu Dracula au costat aproape 200.000 de euro.

In primele zece luni ale acestui, Romania a fost vizitata de aproape 2,5 milioane de turisti, conform datelor oferite de Institutul de Statistica.

Citeste si:

Ministrul Turismului a facut-o de oaie! Cele mai bune glume de pe Internet despre Miorita ca brand de taraMitul lui Dracula, momeala pentru turisti. Grapini: Nu putem renunta la acest mit
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Joi, 07 Decembrie 2017, ora 11:01

 Articol citit de 1083 ori

Citeste si: