Tot ce voiati sa stiti despre Belina

Autor: Cristian Preda - profesor de stiinte politice
Luni, 23 Octombrie 2017, ora 10:52
20571 citiri

Ce e fascinant la pesedisti e ca, atunci cand se arunca asupra unui subiect, spun tot ce poate nascoci mintea omeneasca despre el.

Iau aici un exemplu, de care a auzit toata lumea: Belina. Iata ce au zis, zilele trecute, pesedistii in apararea lui Dragnea, despre insula pe care mai multi colegi de partid i-au facut-o cadou, in vremea Guvernului Ponta:

Discutia a fost deschisa de catre Eugen Nicolicea. El a explicat ca, de fapt, insula cu pricina nu mai exista, fiindca - tineti-va bine! -"un curs de apa a disparut, malul s-a mutat pe partea ailalta a insulei, deci nu mai exista in albia minora". Autorul a tinut sa sublinieze ca argumentul prezentat tine de geografie, adica de "stiinta care se ocupa cu ceea ce se intampla acolo".

A venit, apoi, randul Rovanei Plumb sa-l apere pe boss si, de fapt, sa se apere pe sine. Procurorii o suspecteaza ca a aranjat capturarea insulei de catre Dragnea. Plumb n-a rostit numele Belina si nici macar ce anume i se reproseaza ei. A zis, in schimb, ca solicitarea DNA de a i se ridica imunitatea, pentru a fi cercetata in acest dosar, are o explicatie politica, si anume "demonizarea PSD, compromiterea programului de guvernare si, daca se poate, rasturnarea votului popular, asa cum s-a intamplat la referendum si la votul din diaspora, la alegerile prezidentiale". Mai avea putin si ajungea la debarcarea lui Cuza si la uciderea lui Mihai Viteazul....

Nu putea lipsi din dezbatere Codrin Stefanescu, despre care presa a aflat ca ar fi propus, de curand, conducerii PSD sa tina regulat intalniri pe insula Belina. "Nu e adevarat", a zis pesedistul, "eu am propus sa facem un sprit, ca baietii [...] dar nu la Belina [...] ci in judetele castigatoare [...] cum faceam pe vremuri si ne intalneam la un sprit si se reglau ca intre romani foarte multe lucruri si discutii".

Si uite-asa ajungem la intrebarea ce poti face, la urma urmei, cu o insula primita cadou de la prietenii din Guvern?

Last but not least, gazetele au publicat o scurta declaratie a lui Calin Popescu-Tariceanu, din aripa ALDE a PSD. Seful Senatului a anuntat ca, astazi, va sesiza CCR referitor la transferul insulei Belina la C.J. Teleorman, prim pas in "improprietarirea" lui Dragnea.

De fapt, ceea ce vizeaza fostul liberal e o decizie a judecatorilor Curtii care le-ar interzice procurorilor sa ancheteze incalcarile legii operate prin hotarari de guvern. De ce face asa, Tariceanu nu ne spune.

Putem intelege, la o adica, si singuri: ca si Dragnea ori majoritatea pesedistilor, el considera ca guvernantii trebuie sa fie deasupra legii.

Pe scurt, avem - prin bunavointa celor citati mai sus - urmatoarele informatii pretioase despre Belina:

- nu e insula;

- cine crede c-ar fi si ca i-ar fi fost cedata ilegal cuiva vrea sa rastoarne Guvernul;

- nu e un loc bun pentru a bea sprit, ca baietii;

- cine a facut-o cadou si cine a primit-o se afla deasupra legii.

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Belina Tariceanu CCR, #Belina insula Nicolicea , #Liviu Dragnea