Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Ministrul german al Economiei, catre Trump: Construiti voi masini mai bune, nu ne sanctionati pe noi!

Luni, 16 Ianuarie 2017, ora 19:24
6970 citiri
Ministrul german al Economiei, catre Trump: Construiti voi masini mai bune, nu ne sanctionati pe noi!
Foto: Ziare.com

Statele Unite ar trebui sa construiasca masini mai atractive, nu sa penalizeze concurenta, a afirmat ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel, raspunzand avertismentului dat de presedintele american ales Donald Trump, ca va impune o taxa vamala de 235% vehiculelor importate in Statele Unite.

"Cand mergi pe Fifth Avenue, toata lumea are parcat in fata casei un Mercedes-Benz. Cate Chevrolet-uri vedeti in Germania? Nu prea multe, poate niciunul. Este o strada cu sens unic", a afirmat Trump intr-un interviu acordat publicatiei londoneze The Times si revistei germane Bild.

Gabriel, care este vicecancelar german, a raspuns afirmand ca Statele Unite ar trebui sa se concentreze pe a construi modele de automobile mai atractive, in loc sa penalizeze concurenta.

"Industria auto americana devine mai slaba, mai costisitoare. Daca americanii aleg sa cumpere modele germane, asa cum sugereaza Trump, atunci acesta este motivul pentru care Statele Unite trebuie sa construiasca masini mai bune", a spus Gabriel.

Trump a lansat o campanie de a convinge producatorii auto americani precum Ford Motor si General Motors sa readuca locurile de munca in Statele Unite. Mai multi constructori auto au renuntat la planurile de a infiinta fabrici in tari precum Mexicul, sau au anuntat ca se vor gandi la acest lucru ca raspuns la amenintarea lui Trump ca va impune taxe vamale mari.

Daimler, producatorul automobilelor Mercedes-Benz, si BMW se afla printre companiile germane care au construit fabrici in Mexic, cu intentia de a vinde automobile in SUA.

Actiunile Daimler au scazut luni cu 2%, iar cele ale BMW cu 2,1%.

Brandul Chevy al GM nu are o prezenta mare in Germania. Mercedes-Benz si BMW au fiecare cote de piata de aproximativ 2% in Statele Unite, potrivit datelor Statista.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Sigmar Gabriel masini mai bune SUA, #Donald Trump masini germane, #Trump taxe vamale masini , #presedinte SUA
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Pai toate masinile facute-n Mexic sunt un gunoi. Incluzand cele