Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Donald Trump > presedinte SUA
A   A   A

Lovitura pentru Trump: Senatul respinge starea de urgenta pentru zidul de la granita cu Mexicul

Lovitura pentru Trump: Senatul respinge starea de urgenta pentru zidul de la granita cu Mexicul
Foto: Arhiva Hepta.ro
Senatul american controlat de republicani a respins joi declararea de catre presedintele Donald Trump a starii de urgenta nationala, care ar fi permis finantarea zidului pe care acesta a promis de mai multa vreme sa-l construiasca la granita cu Mexicul.

Votul final de joi a fost 59 la 41, 12 republicani alaturandu-se democratilor in Camera superioara a legislativului american.

Rezolutia a fost deja adoptata de Camera reprezentantilor, iar intrucat Trump a afirmat ca va recurge la dreptul de veto impotriva ei, textul va merge acum la Casa Alba.

Donald Trump a anuntat la 15 februarie ca va declara "urgenta nationala", o procedura exceptionala pentru a finanta zidul pe care l-a promis la frontiera cu Mexicul, declansand o batalie judiciara cu opozantii sai.
"Toata lumea stie ca zidurile functioneaza", a declarat Donald Trump intr-o conferinta sustinuta in gradina Casei Albe, invocand o "invazie" de migranti ilegali.

Aceasta procedura ii permite teoretic sa ocoleasca Congresul pentru a debloca fonduri federale - in special destinate Pentagonului - pentru a-si construi zidul pe care-l doreste impotriva imigratiei clandestine.

Ulterior, 16 state americane, conduse de California, au depus un recurs in justitie la San Francisco impotriva administratiei presedintelui Donald Trump pentru decizia sa de a decreta urgenta nationala cu scopul de a construi un zid la frontiera cu Mexicul.

Citeste si
Trump va declara stare de urgenta pentru a-si finanta zidul de la frontiera cu MexiculCamera Reprezentantilor vrea sa anuleze decretul lui Donald Trump privind starea de urgenta"Urgenta" lui Trump pentru zidul de la granita a picat la vot in Camera Reprezentantilor. Nici macar republicanii nu-l sprijina
Facebook ShareTweet
 Joi, 14 Martie 2019, ora 22:40

 Articol citit de 3186 ori

Citeste si: