Congresul someaza Trezoreria si IRS sa-i dea declaratiile fiscale ale lui Trump

Sambata, 11 Mai 2019, ora 10:24
2076 citiri
Congresul someaza Trezoreria si IRS sa-i dea declaratiile fiscale ale lui Trump
Foto: Arhiva Pixabay

Presedintele Comisiei pentru Fiscalitate din Camera Reprezentantilor, Richard Neal, a trimis citatii pentru a obtine declaratiile fiscale ale presedintelui Donald Trump, dand Trezoreriei si agentiei pentru taxe, Internal Revenue Service (IRS), termen de o saptamana sa le puna la dispozitie.

Neal a trimis citatii separate secretarului Trezoreriei, Steven Mnuchin, si comisarului IRS, Charles Rettig, sa caute declaratiile personale si de afaceri ale lui Trump din ultimii sase ani. Oficialii au termen pana pe 17 mai sa puna la dispozitie documentele, transmite Reuters.

Trump blocheaza investigatiile lui Neal si ale altor presedinti de comisii din Camera Reprezentantilor, determinandu-i pe democrati sa ii avertizeze pe colaboratorii lui Trump ca ar putea fi citati pentru sfidare, amendati sau chiar pusi sub acuzare pentru nerespectarea citatiilor Congresului.

Comisia Juridica din Camera, condusa de democrati, a recomandat in aceasta saptamana trimiterea unei citatii pentru sfidare impotriva procurorului general William Barr, pentru ca acesta nu a raspuns unei citatii care ii cerea sa predea raportul neredactat al procurorului special Robert Mueller referitor la investigatia legata de Rusia.

"Desi nu tratez cu usurinta aceasta chestiune, consider ca aceasta actiune este cea mai buna oportunitate de a reusi si a obtine materialul solicitat. Sper cu sinceritate ca Departamentul Trezoreriei va furniza materialul soliciat in urmatoarea saptamana, astfel incat comisia sa se apuce rapid de lucru", a afirmat Neal intr-o declaratie a comisiei.

In calitate de presedinte al Comisiei pentru Fiscalitate (Ways and Means Committee), Neal este singurul parlamentar din Camera autorizat sa ceara declaratiile fiscale ale lui Trump, in conformitate cu o lege federala care prevede ca secretarul Trezoreriei trebuie sa puna la dispozitie documentele solicitate.

Democratii vor declaratiile fiscale ale lui Trump in cadrul unei investigatii referitoare la posibile conflicte de interese generate de faptul ca acesta continua sa detina afaceri considerabile, chiar daca este presedinte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Donald Trump declaratii fiscale Congres , #afaceri