Un roman a murit intr-un accident produs in Spania: Alti sapte au fost investigati, apoi externati

Joi, 02 Ianuarie 2020, ora 18:40
5888 citiri
Un roman a murit intr-un accident produs in Spania: Alti sapte au fost investigati, apoi externati
Foto: Facebook / Emergencias Sevilla

Un roman a murit, iar alti sapte au fost raniti, dupa coliziunea intre un camion si o furgoneta pe o autostrada din Spania, in apropiere de localitatea Villafranca de los Barros.

Potrivit primelor informatii, un camion a intrat intr-o furgoneta, la bordul careia se aflau opt romani, care stationa pe marginea drumului.

Pe langa cei sapte romani raniti a fost, de asemenea, ranit si soferul camionului.

Accidentul s-a produs joi dimineata, in jurul orei locale 5:00 (ora Romaniei, 06:00) pe autostrada A66, pe sensul spre Sevilla.

Ministerul de Externe confirma informatiile aparute in presa.

"Consulatul General al Romaniei la Sevilla a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale in vederea obtinerii unor informatii suplimentare cu privire la accidentul rutier produs la data de 2 ianuarie 2020, in municipiul Villafranca de los Barros, Regatul Spaniei, respectiv cetatenia si identitatea persoanelor afectate, starea de sanatate a acestora si circumstantele producerii accidentului. Potrivit datelor obtinute de la autoritatile locale, MAE precizeaza ca un cetatean roman a decedat, iar alti 7 aflati in autovehicul au fost transportati la o unitate medicala din apropiere pentru investigatii suplimentare, fiind ulterior externati in cursul acestei zile", a transmis MAE.

Institutia precizeaza ca reprezentantii Cpnsulatului Romaniei la Sevilla intreprind demersurile necesare repatrierii romanului decedat.

"Reprezentantii Consulatului General al Romaniei la Sevilla intreprind demersurile necesare in vederea identificarii si notificarii familiei persoanei decedate. Consulatul General al Romaniei la Sevilla monitorizeaza cu prioritate situatia si mentine legatura cu autoritatile locale, fiind pregatit sa acorde asistenta consulara in limita competentelor legale, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neinsufletit si a certificatului de deces", arata MAE.

Potrivit autoritatilor medicale din Extremadura, cinci persoane au suferit rani serioase, iar trei rani minore.

Ranitii, cu varste cuprinse intre 17 si 39 de ani, au fost internati in spitale din Merida, Tierra de Barros si Zafra.

Toate cele opt persoane aflate in furgoneta sunt de nationalitate romana, potrivit postului de televiziune Canal Extremadura.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#accident romani Sevilla Spania , #romani Spania