Ministrul de Interne al Italiei sustine dreptul Romaniei de a-si propune propriile legi, chiar daca UE nu e de acord

Marti, 23 Octombrie 2018, ora 15:01
8655 citiri
Ministrul de Interne al Italiei sustine dreptul Romaniei de a-si propune propriile legi, chiar daca UE nu e de acord
Foto: Captura Privesc.eu

Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, incurajeaza Romania sa voteze legi in Parlament, chiar daca din partea Bruxelles-ului exista critici.

Totodata, in cadrul unei conferinte de presa sustinute alaturi de Carmen Dan, Salvini a laudat sistemul economic din tara noastra si si-a aratat intelegerea fata de Romania, precizand ca, la fel ca si noi, si Italia are o relatie complicata cu institutiile europene.

"Voi aveti un sistem economic simplificat, bazat pe flat tax, pe care vrem sa il introducem si noi. Ca si voi, Guvernul italian are o relatie complicata cu institutiile europene in aceasta perioada. Am asigurat-o pe Carmen Dan, in numele Guvernului italian, ca noi oricand vom sustine dreptul suveran al poporului de a-si propune in Parlament propriile legi, fara ca din partea Bruxelles-ului sa se inregistreze o opozitie", a declarat ministrul italian de Interne.

Matteo Salvini a subliniat ca si-a exprimat dorinta de a organiza o intalnire la care sa participe si minitrii de Justitie roman si italian, pentru a discuta despre supraaglomerarea din inchisori, problema cu care se confrunta ambele tari.

"Ne-am gandit sa organizam o intalnire in patru, si cu ministrii Justitiei, pentru a discuta despre subiectul supraaglomerarii din inchisori, care exista atat in Romania, cat si in Italia", a precizat Salvini.

Ministrul de Interne italian a tinut sa multumeasca autoritatilor din Romania atat pentru contributia adusa la identificarea romanilor care au comis ilegalitati in Italia, cat si pentru securitatea acordata italienilor din tara noastra.

"Prietenia dintre poporul roman si italian si dintre guvernele roman si cel italian nu pot decat sa se imbunatateasca. Ambele state suntem tari de frontiera (a UE - n.red.) si asteptam ca Europa sa isi aduca o contributie la imbunatatirea securitatii interne. Comunitatea romana din Italia este de peste un milion de persoane. Este evident ca greselile celor putini nu trebuie sa se rasfranga asupra celorlalti care sunt multi.

Multumesc autoritatilor romane si serviciilor de securitate care si-au adus contributia pentru identificarea urmaritilor. Multumesc si pentru gradul de securitate asigurat in Romania miilor de cetateni italieni si investitorilor italieni", a precizat Matteo Salvini.

Precizam ca chiar luni, la Bistrita, a fost un roman pe numele caruia autoritatile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, el fiind condamnat la executarea unei pedepse de 5 ani si 4 luni de inchisoare pentru comiterea infractiunii de sclavie.

Declaratiile lui Salvini de azi trebuie vazute in contextul in care vicepremierul Italiei este un eurosceptic cu vederi extremiste si anti-imigranti. Saptamana trecuta a fost la Moscova unde a spus ca Italia nu va sprijini prelungirea sanctiunilor economice instituite de UE impotriva Rusiei.

Desi este antiUE, Salvini are in vedere sa devina candidat la presedintia Comisiei Europene in cazul victoriei unei coalitii suveraniste la viitoarele alegeri europarlamentare din mai 2019.

Pe modelul Dancila, nici Carmen Dan nu stie cu cine se intalneste si face o gafa la vizita omologului sau italian

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#Matteo Salvini Romania, #Romania Italia Bruxelles , #romani Italia