Doi militari americani acuzati ca au violat o romanca in Italia, arestati. Vezi reactia MAE

Joi, 24 Iulie 2014, ora 22:54
5419 citiri
Doi militari americani acuzati ca au violat o romanca in Italia, arestati. Vezi reactia MAE

Justitia italiana a emis, joi seara, mandate pentru arestarea celor doi militari americani acuzati de violarea unei romance in orasul Vicenza. Militarii au fost preluati joi dupa-amiaza de carabinierii italieni.

Cei doi, Gray Gerelle Lamarcus si Edil Mc Cough, amandoi in varsta de 21 de ani, sunt stationati la baza militara Del Din, in apropierea orasului Vicenza.

Cei doi sunt acuzati de talharirea, lovirea si violarea unei romance in varsta de 24 de ani, care era insarcinata in sase luni, in Vicenza.

Din cauza agresiunii, romanca, prezentata drept prostituata, risca sa piarda sarcina si este internata intr-un spital din San Bortolo.

Potrivit presei italiene, Statele Unite solicita repatrierea celor doi militari americani pentru a fi judecati de o instanta americana.

Primarul din Vicenza, Achille Variati, i-a cerut ministrului italian al Justitiei, Andrea Orlando, sa intervina pentru a opri extradarea celor doi militari in Statele Unite. "Ii cerem in mod preventiv ministrului Justitiei sa respinga o eventuala renuntare la jurisdictia italiana", a scris primarul din Vicenza, amintind ca unul dintre suspecti a fost acuzat si de violarea unei minore italience.

Unul dintre cei doi militari ar fi incercat sa se sinucida dupa comiterea agresiunii, fiind internat in prezent.

MAE: Actul de justitie impartial sa fie infaptuit

MAE precizeaza, "in contextul informatiilor privind situatia persoanei de cetatenie romana din Italia care acuza doi militari americani de presupuse abuzuri", ca a transmis Ambasadelor Italiei si SUA asteptarea ca la finalizarea anchetei "actul de justitie independent si impartial sa fie infaptuit".

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Roma si a Consulatului General al Romaniei la Trieste, a intreprins imediat demersurile necesare pentru obtinerea de informatii cu privire la cazul semnalat.

"Reprezentantii misiunilor Romaniei se afla in contact permanent cu autoritatile italiene, iar personalul consular de la Trieste s-a deplasat la spitalul unde se afla internat cetateanul roman.

Conducerea spitalului din localitatea Vicenza, unde este internat cetateanul roman, a comunicat consulului Romaniei la Trieste ca cetateanul roman a refuzat sa beneficieze de asistenta consulara oferita de autoritatile romane si a solicitat sa nu-i fie divulgate datele cu caracter personal. Cu toate acestea, autoritatile consulare au reiterat disponibilitatea de a acorda asistenta consulara", mentioneaza MAE in informarea de presa transmisa miercuri.

De asemenea, MAE precizeaza ca este in contact cu autoritatile judiciare si politienesti din Italia, precum si cu Ambasadele Republicii Italiene si a SUA la Bucuresti, carora le-a fost transmisa "asteptarea clara a autoritatilor romane de a fi informate cu privire la circumstantele producerii acestui incident, starea de sanatate a cetateanului roman si cursul anchetei in desfasurare".

"Totodata, MAE a transmis asteptarea partii romane ca la finalizarea anchetei si functie de rezultatele investigatiei judiciare, actul de justitie independent si impartial sa fie infaptuit, iar cei vinovati sa suporte consecintele prevazute de lege", se mai arata in comunicat.

Agresiunea a avut loc la jumatatea lunii iulie. Romanca in varsta de 24 de ani, care s-ar fi prostituat, a fost abordata de cei doi militari americani, a fost urcata intr-o masina, dusa pe un camp, unde a fost batuta, violata si abandonata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#militari americani arestati violare romanca, #militari arestati viol romanca Italia , #romani Italia