Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Directorul companiei romanesti Arca Space a fost arestat pentru frauda si deturnare de fonduri in SUA

Directorul companiei romanesti Arca Space a fost arestat pentru frauda si deturnare de fonduri in SUA
Foto: Arhiva/Ziare.com
Dumitru Popescu, directorul companiei romanesti Arca Space Corporation, cu sediul in Las Cruces, a fost arestat, fiind inculpat pentru frauda, fals in acte si deturnare de fonduri in Statele Unite.

Postul KVIA-TV a relatat ca Popescu a fost arestat saptamana trecuta in Jonesboro, statul american Georgia, fiind ulterior predat autoritatilor din statul New Mexico, informeaza site-ul cotidianului Chicago Tribune.

Popescu se confrunta cu 19 capete de acuzare: cinci pentru deturnare de fonduri, 13 de fraude si un cap de acuzare pentru falsificare.

ARCA este o companie cu importante realizari in domeniu. Romanii de la ARCA au construit prima racheta din istorie care se va plasa in totalitate pe orbita.
Numele lui Popescu a fost insa implicat si in scandaluri de-a lungul vremii. In 2016, de exemplu, el a fost acuzat ca e responsabil de prabusirea sondei spatiale Schiaparelli pe Marte.

Citeste si un interviu acordat Ziare.com in 2013 de Dumitru Popescu, presedintele ARCA. Iata ce planuri avea inainte sa se confrunte cu astfel de acuzatii.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Marti, 14 Noiembrie 2017, ora 13:38

 Articol citit de 4545 ori

Citeste si: