300.000 de copii romani s-au nascut in doar 4 tari europene de la intrarea tarii in UE

Sambata, 22 Decembrie 2018, ora 10:50
8665 citiri
300.000 de copii romani s-au nascut in doar 4 tari europene de la intrarea tarii in UE
Foto: Arhiva Ziare.com

In timp ce populatia rezidenta a Romaniei scade de la luna la luna, datele oficiale ale Ministerului de Interne arata ca, de la integrarea tarii noastre in UE, aproape 300.000 de copii s-au nascut in familii de romani aflati in doar 4 tari europene: Italia, Spania, Marea Britanie si Germania.

Datele au fost obtinute de deputatul Daniel Popescu care a solicitat informatiile Ministerului Afacerilor Interne cu privire la numarul de copii romani nascuti in afara tarii in perioada 2007-2018.

Deputatul USR de diaspora a interpelat MAI in legatura cu numarul de certificate de nastere emise pentru copiii nascuti din cel putin un cetatean roman in diaspora din anul 2007 si pana in prezent, transmite USR intr-un comunicat remis sambata Ziare.com.

Deputatul Popescu este vicepresedinte al Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii si a vrut astfel sa afle cresterea naturala a numarului de romani din diaspora in perioada 2007-2018.

In comunicatul citat, deputatul USR a selectat datele despre cele 4 tari din UE cu cel mai mare numar de romani: Italia, Spania, Marea Britanie si Germania.

Iata cateva date relevante:

Italia

In total, in perioada 2007-2018 (septembrie), s-au nascut 144.983 de cetateni romani.

Spania

In total, s-au nascut in perioada 2007-2018 81.858 cetateni romani.

Marea Britanie

In perioada 2007-2018 (septembrie), numarul de cetateni romani nascuti a fost de 39.903.

Germania

In total, in perioada 2007-2018 (septembrie), s-au nascut 31.026 de cetateni romani.

Pentru o privire mai atenta asupra informatiilor oferite de Ministerului Afacerilor Interne (inclusiv date privind numarul de certificate de nastere emise, defalcate pe ani si tari de nastere), cei interesati pot accesa urmatorul LINK

"Este evident ca, atunci cand - tanar fiind - alegi sa iti intemeiezi o familie si sa ai copii peste hotare, cu greu mai poti vorbi de o eventuala intoarcere in Romania. Copiii nascuti peste hotare din cel putin un parinte roman reprezinta un semnal destul de clar al faptului ca parintii respectivi iau in calcul stabilirea definitiva in afara granitelor si, implicit, divortul de Romania", sustine Daniel Popescu in comunicatul citat.

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#copii nascuti romani diaspora , #romani strainatate