Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Declaratia 600 > stiri Declaratia 600
A   A   A

Teodorovici, despre Declaratia 600: Vom incerca o comasare a 5 formulare intr-unul singur

Teodorovici, despre Declaratia 600: Vom incerca o comasare a 5 formulare intr-unul singur
Foto: Arhiva Facebook/Eugen Teodorovici
Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a declarat, marti, ca "lumea trebuie sa stea linistita" in ceea ce priveste Formularul 600, precizand ca MFP va definitiva saptamana aceasta mecanismul de comasare a cinci formulare, printre care si Declaratia 600, intr-unul singur.

"Nu se amana. Ramane cum s-a anuntat la nivelul Guvernului. Avem acea ordonanta care a amanat termenul pana la 15 aprilie, timp in care noi vom propune echipei guvernamentale un nou mecanism, astfel incat inclusiv cu actul normativ care sa schimbe din punct de vedere legal acest lucru, act normativ care va fi aprobat probabil in prima parte a lunii martie, astfel incat nimeni sa nu fie afectat nici de primul termen de plata si nici de ceea ce mai urmeaza. Lumea sa stea linistita", a sustinut ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici
El a apreciat ca, in cursul acestei saptamani, va fi definitivat mecanismul.

"Dupa aceea, dupa ce vom avea o discutie la nivel de Guvern si va fi agreat, apoi incepe discutia publica pe fiecare propunere in parte, sa vedem daca mai sunt si alte propuneri. Eu zic ca saptamana asta e gata mecanismul la Ministerul de Finante. Va fi o comasare de formulare pentru persoane fizice. Sunt cinci formulare de acest tip. Vom incerca o comasare la unul singur.

De asemenea, cei care au depus nu o sa mai depuna aceste formulare. In cazul in care sumele din formularul initial sunt mai mari ceea ce vor estima pe anul in curs, adica mergem pe estimare si nu pe ceea ce s-a realizat in 2017. Nu-si va pierde nimeni calitatea de asigurat, pentru ca suntem in termenul legal de la ultima plata si pana in prezent.
Am spus ca vom veni cu o ordonanta de urgenta exact inainte de cele 90 de zile, in asa fel incat nimeni sa nu-si piarda aceasta calitate de asigurat", a adaugat Teodorovici.

Citeste si:
Revolta unei actrite fata de Declaratia 600: Cer statului sa nu ma oblige sa aleg intre mancarea copilului si asigurarea lui medicalaMai esti asigurat medical daca nu ai depus Declaratia 600? Guvernul Dancila mai da o ordonanta sa clarifice situatiaEsti asigurat medical daca nu ai depus Declaratia 600? Legea e clara, Guvernul pare sa nu o cunoasca13 intrebari si raspunsuri despre Declaratia 600, un chin pentru sute de mii de romaniMii de romani au semnat o petitie pentru renuntarea la Declaratia 600. Site-ul ANAF, blocat de cei care incearca sa se lamureasaFlorin Citu: Declaratia 600 este razbunarea lui Dragnea pe protestatari. Misa si seful ANAF sunt sclavii luiDeclaratia 600 se amana pana in martie si ar putea sa dispara de tot. Ce fac cei care au depus deja?
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Marti, 13 Februarie 2018, ora 13:04

 Articol citit de 1322 ori

Citeste si: