Scandal sexual la Downing Street: Premierul britanic este "socat"

Autor: Ana Ilie
Duminica, 02 Iunie 2013, ora 21:53
9144 citiri
Scandal sexual la Downing Street: Premierul britanic este "socat"

Guvernul britanic este zguduit de un scandal sexual ce ar putea avea implicatii grave pentru premierul David Cameron.

David Cameron a convocat deja o intalnire de criza la Downing Street, dupa ce a aflat ca o afacere sentimentala ar putea avea implicatii semnificative pentru el, scrie Daily Mail. Publicatia, ce a facut dezvaluirea duminica, nu poate da numele celor implicati in relatia de natura sexuala, din motive juridice.

Se stie numai ca afacerea s-a incheiat si protagonistii sai sunt persoane de varsta mijlocie. Publicatia britanica arata ca, atunci cand premierul David Cameron a aflat de existenta relatiei, a fost "socat" si "a realizat imediat importanta povestii".

Premierul si consilierii sai au discutat posibilele consecinte ce ar aparea daca ar fi facuta publica afacerea sexuala, si cum dezvaluirea relatiei ar "dinamita" orice miscare politica a Guvernului britanic.

Un important politician britanic ar fi explicat pentru sursa citata: "Dezvaluirile sunt dinamita. Niciunul dintre noi nu le-a putut crede cand am auzit prima data. Apoi ne-am gandit: Ce mizerie".

Sursa a adaugat ca pe langa implicatiile politice, dezvaluirea a provocat "mare durere personala partilor nevinovate".

Daca sunt dezvaluite detaliile aventurii, atunci Guvernul lui Cameron ar suferi o lovitura proaspata, in contextul in care este deja confruntat cu revolta parlamentarilor cu privire la chestiuni precum implicarea Marii Britanii in UE si casatoriile intre homosexuali, dar si zvonuri potrivit carora se incropesc planuri de a-l demite pe premier.

Mai mult, Cameron nu ar fi la primul scandal sexual de cand a ajuns in Downing Street 10.

In urma cu cateva saptamani, Camera Comunelor a fost zguduita dupa dezvaluirea arestarii premierului conservator Nigel Evans, pentru ca ar fi violat un barbat si agresat sexual un altul, intre anii 2009 si 2013.

In aprilie, Scotland Yard a lansat o ancheta cu privire la acuzatiile de comportament sexual nepotrivit al parlamentarului liberal democrat Lord Rennard.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#David Cameron scandal sexual, #David Cameron scandal Marea Britanie , #premier Marea Britanie