Dan Voiculescu ramane sub control judiciar - Vezi pana cand

Joi, 24 Iulie 2014, ora 17:18
4147 citiri
Dan Voiculescu ramane sub control judiciar - Vezi pana cand
Foto: B1TV

Dan Voiculescu ramane sub control judiciar pana cand Inalta Curte de Casatie si Justitie se va pronunta asupra unei probleme de drept aparute, marti, la Curtea de Apel Bucuresti unde s-a judecat solicitarea lui de inlaturare a acestei masuri.

Problema a fost ridicata in sala de judecata de catre procurorul DNA, care a sustinut ca respectiva contestatie, pe care Dan Voiculescu a facut-o la decizia Tribunalului Bucuresti de mentinere a controlului judiciar, este inadmisibila, deoarece s-a mai judecat o data, iar legea spune ca nu mai exista o alta cale de atac in acest caz.

De ce nu a scapat Voiculescu de controlul judiciar - motivarea instantei

In schimb, avocatul Gheorghita Mateut, aparatorul lui Voiculescu, a sustinut contrariul, spunand ca nu a fost vorba de o contestatie, ci de o plangere impotriva masurii luate de procurorul DNA, informeaza B1TV.

Judecatorii de la CAB au decis ca disputa juridica sa fie solutionata de Inalta Curte.

Dosarul trebuie sa ajunga la curtea suprema si sa primeasca un termen, posibil chiar saptamana viitoare.

Pana atunci, Dan Voiculescu ramane sub control judiciar si este obligat sa se prezinte in fiecare luni si vineri la IPJ Ilfov. De asemenea, el trebuie sa ii raspunda zilnic la telefon comisarului sef, care verifica daca Voiculescu respecta conditiile impuse de controlul judiciar.

Dan Voiculescu s-a aratat deranjat de situatie, spunand ca isi doreste inlaturarea controlului judiciar nu pentru a pleca din tara, ci pentru a nu mai fi scapa de aceste obligatii.

Condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare in prima instanta in dosarul ICA, Dan Voiculescu este acuzat si de santajarea a trei oameni de afaceri, carora le-ar fi cerut sa cumpere publicitate la trustul sau de presa in schimbul nedifuzarii unor informatii presupus compromitatoare despre ei.

Dan Voiculescu, o noua zi cu emotii - Afla daca scapa de controlul judiciar

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Voiculescu control judiciar Inalta Curte, #Voiculescu contestatie control judiciar , #proces