Dan Barna: Mi-as dori ca primul meu act ca presedinte al Romaniei sa fie dizolvarea Parlamentului

Marti, 17 Septembrie 2019, ora 21:50
8324 citiri
Dan Barna: Mi-as dori ca primul meu act ca presedinte al Romaniei sa fie dizolvarea Parlamentului
Foto: Facebook/Dan Barna

Presedintele USR, Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidentiale, a declarat marti, la Craiova, ca si-ar dori ca primul sau act in calitate de presedinte al Romaniei sa fie dizolvarea actualului Parlament si organizarea de alegeri anticipate in februarie-martie 2020.

Barna a reafirmat ca din punctul de vedere al Aliantei USR-PLUS motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila ar trebui depusa cat mai repede, iar semnarea de catre Opozitie a pactului pentru anticipate ar grabi strangerea celor 233 de semnaturi de la parlamentari necesare pentru votarea motiunii.

"Obiectivul este sa adunam inca din faza de semnaturi cele 233 de semnaturi, dar motiunea de cenzura este un lucru care ar trebui depus cat mai repede, din punctul nostru de vedere. Chiar astazi colegii mei la Bucuresti au avut o discutie cu o parte dintre partidele parlamentare de opozitie si ceea ce noi am propus saptamana trecuta, acel pact pentru anticipate, isi propune exact acest lucru: toate partidele de opozitie spun ca sustin motiunea de cenzura.

Haideti sa ne si asumam prin fapte concrete, nu doar declarativ, formal, sustinerea motiunii de cenzura. Semnarea acestui pact pentru anticipate ar face posibila, pe un calendar foarte clar, motiunea de cenzura: pica acest guvern, ramane doar sa administreze fara drept de a da ordonante; presedintele poate sa numeasca doi premieri; acestia sa fie respinsi de Parlament in baza acestui acord pentru anticipate, dupa care presedintele fiind in ultimele sase luni nu poate sa dizolve Parlamentul.

Dar mi-as dori ca primul meu act ca viitor presedinte al Romaniei sa fie exact dizolvarea Parlamentului, astfel incat in februarie sau martie, la trei luni dupa validarea presedintelui, am putea avea alegeri anticipate", a spus Barna.

Liderul USR a subliniat ca dupa anticipate Romania ar avea o guvernare legitima care sa sa reflecte realitatea din acest moment, pentru ca PSD nu mai este o optiune pentru electorat.

"(Dupa anticipate - n.red.) iesim din criza si intram intr-o guvernare sustinuta de cetateni, intr-o guvernare legitima, care reflecta realitatea din Romania din acest moment, o realitate pe care o constat in toate judetele, aceea in care PSD nu mai e optiune pentru electoratul din Romania. Oamenii au inteles ca timp de trei ani de zile in loc sa discutam despre autostrazi, despre educatie, despre spitale curate, am discutat despre cum scapa Liviu Dragnea de puscarie si doar despre justitie.

Trei ani de zile Romaniei i-a fost furat viitorul discutandu-se doar despre justitie, si nu despre temele care intr-adevar ii intereseaza pe romani. Cred ca am strans zeci de maini in aceste trei saptamani si unu sau doi cetateni mi-au vorbit despre justitie. Cei mai multi mi-au vorbit despre locuri de munca, despre perspectiva ca tinerii sa ramana aici, in tara, despre nevoia de scoli in care copiii chiar sa invete meserii si sa invete oportunitati pentru viata reala, si nu despre viata de acum 20 de ani, despre sanatate si despre cum se dezvolta orasele si municipiile lor", a mai afirmat liderul USR.

Dan Barna s-a aflat marti in centrul Craiovei cu caravana USR-PLUS pentru strangere de semnaturi in vederea depunerii candidaturii la alegerile prezidentiale.

"Caravana USR-PLUS a ajuns si la Craiova, am trecut prin aproape toate judetele Romaniei, iar in acest moment avem peste 380.000 de semnaturi, practic, este dublu decat cerinta legala. Asta arata ca romanii au incredere, ca mesajul pe care l-am primit in strada de la cetateni in toata Romania este ca in momentul de fata, acum, si nu peste cinci ani, este nevoie de o schimbare in clasa politica. Dezideratul meu ca viitor presedinte al Romaniei este sa incepem sa transformam Romania intr-o tara in care tinerii isi doresc sa traiasca", a declarat Barna.

Acesta a mai afirmat ca pe 20 septembrie isi va depune candidatura pentru alegerile prezidentiale la Biroul Electoral Central, iar la finalul acestei saptamani va pleca in SUA pentru sapte zile, fiind invitat la Forumul anual organizat de Centrul pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA), forum de strategie pentru centrul si estul Europei, unde va avea mai multe intalniri, insa "agenda este inca in lucru".

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Dan Barna dizolvare Parlament, #Dan Barna anticipate , #candidat prezidentiale