Dan Barna, despre proiectele pe fonduri europene investigate de DNA: Moral, sunt foarte linistit

Marti, 22 Octombrie 2019, ora 23:52
4480 citiri
Dan Barna, despre proiectele pe fonduri europene investigate de DNA: Moral, sunt foarte linistit
Foto: Facebook/Dan Barna

Presedintele USR, Dan Barna, spune ca dosarul deschis de DNA in legatura cu afacerile sale cu fonduri europene nu este o forma de presiune si afirma ca nu are nicio "ingrijorare" in aceasta privinta.

"Nici pe departe nu m-a influentat niciun moment. E dreptul oricarei institutii sa faca ce fel de verificari considera. Chiar eu am solicitat ca verificarile respective sa fie facute de DNA, ca fiind o institutie care nu e subordonata politic si e normal sa am aceasta solicitare " a spus Barna marti seara, la Digi 24.

Acesta a adaugat ca nu are "niciun fel de ingrijorare" in ceea ce priveste activitatea sa derulata in cadrul proiectelor pe fonduri europene inainte de a intra in politica.

"Este o activitate perfect corecta, legala, morala, verificata si de institutiile romane si de institutiile europene, nu a existat nicio corectie, nu a existat nicio sesizare de nereguli, sunt foarte linistit din aceasta perspectiva", a explicat candidatul USR.

Barna a catalogat drept "spectaculoase dezvaluiri de campanie" articolele despre afacerile sale dinaintea intrarii in politica si spune ca "si moral este foarte linistit" in ceea ce priveste proiectele pe fonduri europene.

"Pentru mine nu a fost o presiune, nu putem sa nu observam ca ea a aparut in campania electorala si, dincolo de ancheta jurnalistica, a fost folosita de foarte mijloace media ca instrument de lupta in campania electorala. Asta este o realitate si am foarte mare incredere in cetatenii Romaniei ca citind aricolele si, vazand cum sunt folosite, vor lua decizia in consecinta, cu intelepciune", a afirmat candidatul USR PLUS.

Intrebat care ar fi adversarul politic care a pus subiectul pe agenda publica, presedintele USR a spus: "La cum arata lucrurile - si cei de la Rise chiar in interviul pe care l-am avut cu dansii mi-au spus ca au primit din Ministerul Fondurilor dosarul complet al rambursarii mele, ca a fost o persoana de buna credinta care le-a transmis tot dosarul, dincolo de raspunsul oficial al Ministerului - a plecat dintr-o institutie controlata de doamna Dancila, a ajuns intr-o ancheta jurnalistica perfect legitima, s-a intors la alta institutie controlata de doamna Dancila.

Putem trage aceasta concluzie, ca ar veni dinspre contracandidatul direct pentru turul doi, PSD, nu? Nu am date, repet, este o parere personala, cum la fel de bine orice alta parere legata de cine e in spatele acestui succes de coordonare mediatica, sa spun asa... Dar nestiind si neavand dovezi, nu pot sa fac acuzatii".

El explica faptul ca nu este de acord cu afirmatiile lui Andrei Caramitru, membru USR, care a vorbit despre faptul ca dosarul ar avea drept scop acela de a determina USR sa intre la guvernare.

"Andrei Caramitru este unul dintre cei 17.000 de membri ai USR. Punctul respectiv de vedere nu reprezinta pozitia partidului sau pozitia mea. Este o pozitie asumata individual", a spus Barna.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Dan Barna DNA fonduri europene , #candidat prezidentiale