Barna spune ca Dancila ar trebui sa-si dea demisia si sa fie numit un premier interimar

Joi, 10 Octombrie 2019, ora 22:00
4924 citiri
Barna spune ca Dancila ar trebui sa-si dea demisia si sa fie numit un premier interimar
Foto: Facebook / Dan Barna

Liderul USR, Dan barna, sustine ca Viorica Dancila ar trebui sa-si dea demisia si sa fie numit un premier interimar, dupa motiunea de cenzura, pana la formarea unui alt guvern.

De asemenea, Barna spune ca "actualul guvern nu mai are legitimitate" sa formuleze o propunere pentru Comisia Europeana, astfel ca va discuta cu presedintele Iohannis despre aces subiect, la consultarile de la Cotroceni.

"Este important sa trimitem un om cu care sa fim mandri si care sa nu poarte niciun fel de dubiu de integritate sau de competenta", a mai spus liderul USR.

"Vom merge cu acel pact pentru anticipate, acesta este mandatul cu care mergem la Cotroceni", a declarat, joi seara, la Digi 24, Dan Barna.

Liderul USR a explicat ca aceasta este varianta in care crede si care devine plauzibila, avand si implicarea presedintelui, asa cum a declarat in cursul zilei de joi.

"Exista la propriu, de data aceasta, posibilitatea ca prin implicarea presedintelui sa construim scenariul prin care sa ajungem la alegeri anticipate. Asta vom face maine, vom merge cu acel pact pentru alegerile anticipate si vom solicita presedintelui sa-si asume rolul de mediator, dar nu doar rolul de mediator cat si mandatul pe care-l are conform Constitutiei si sa intr-m intr-o logica de anticipate cu doi premieri formali care sa fie respinsi, dupa care urmatorul presedinte poate dizolva Parlamentul si la un nivel de februarie-martie am putea avea alegeri anticipate", a spus Dan Barna.

Intrebat ce se va intampla pana in februarie - martie cand ar putea fi organizate alegerile anticipate, Barna a afirmat ca - dupa negocieri - se poate ajunge la o formula de guvern care sa guverneze tara.

Liderul USR a afirmat ca partidul pe care il conduce va pune accentul la discutiile cu presedintele pe acest subiect, al anticipatelor.

"Maine vom vorbi despre anticipate, mai exista un scenariu cumva mai complicat in care se poate vorbi de un guvern de tranzitie in care, dupa alegerile prezidentiale, sa-si depuna mandatul si sa organziaam apoi anticipate. Asta e o varianta despre care o sa discutam eventual maine, dar la intalnirea de maine noi vom merge cu pactul pentru anticipate ca prim punct de discutie pentru ca aceasta este solutia in care credem", a afirmat Barna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#Dan Barna anticipate, #Barna Guvern USR , #USR