Barna spune ca nu va semna pactul lui Dancila si ca Guvernul nu are bani sa plateasca pensiile

Luni, 16 Septembrie 2019, ora 23:47
4209 citiri
Barna spune ca nu va semna pactul lui Dancila si ca Guvernul nu are bani sa plateasca pensiile
Foto: Arhiva Facebook/Dan Barna

Dan Barna a declarat ca Viorica Dancila face in continuare "eforturi jenante" pentru a ascunde rezultatele dezastruoase la ale guvernarii. Presedintele USR a adaugat ca Executivul trebuie sa vina cu o rectificare bugetara de 8 mililarde de lei pentru acest an.

"Doamna Dancila continua sa faca eforturi jenante pentru a ascunde rezultatele dezastrului pe care domnia sa il numeste guvernare. Adevarul despre pensii este urmatorul: conform impactului bugetar al noii legi a pensiilor, preconizat de chiar de Guvernul Romaniei, doar anul acesta ar fi nevoie de inca 8,5 miliarde de lei la bugetul asigurarilor sociale de stat (fondul de pensii publice).

Cu ocazia recentei rectificari bugetare, Guvernul a suplimentat fondul de pensii cu 1,5 miliarde de lei dar aceasta suma acopera doar deficitul deja acumulat de 1 miliard. Asadar pentru maririle de anul acesta mai e nevoie de 8 miliarde de lei pe care Guvernul nu le-a alocat nici macar teoretic, pe hartie", a scris Dan Barna, luni, pe Facebook.

"In plus fata de aceasta suma, anul viitor e nevoie de inca 25 miliarde de lei, adica in total peste 33 de miliarde de lei fata de bugetul actual. Guvernul Dancila are obligatia de a face rectificarea bugetara de 8 miliarde de lei pentru anul curent si sa arate de unde va avea banii necesari iar mai apoi de a trimite cat mai repede Parlamentului propunerea de buget pentru anul 2020. In lipsa acestor propuneri clare de buget, sa ai pretentia ca altii sa semneze un acord cand insusi Guvernul in functie nu stie sa spuna de unde va lua banii, este doar tupeu politic fara nicio acoperire in realitate", a completat Barna.

Liderul USR mai spune ca atunci cand te agati de functii nu mai poti veni cu solutii pentru romani.

"Si mai e ceva: atunci cand esti ocupat sa te agati de o functie pentru care nu mai ai nicio legitimitate, nu poti sa vii cu solutii pentru romani. Nu le-ai avut pana acum, nu o sa le ai nici de aici in colo. E timpul, doamna Dancila, sa acceptati ca romanii merita mai mult decat aveti dumneavoastra de oferit", a conchis Dan Barna.

Presedintele PSD, Viorica Dancila, a criticat, luni, atitudinea partidelor din Opozitie referitoare la pactul propus, precizand ca reprezentantii acestor formatiuni au incercat sa conditioneze semnarea acestui document de demisia Guvernului si de alegeri anticipate.

Premierul a chemat din nou partidele sa semneze pactul pentru bunastarea romanilor si sa isi asume ca inteleg "scopul unei bune guvernarii si a politicii facute pentru oameni".

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Barna pact Dancila bunastare romani, #Barna Guvern PSD plata pensii 2020 , #USR