Barna: Pana nu vad votul ALDE la motiune, nu cred ca Tariceanu e in Opozitie; Melescanu, de la ALDE, conduce Senatul

Marti, 10 Septembrie 2019, ora 21:03
3966 citiri
Barna: Pana nu vad votul ALDE la motiune, nu cred ca Tariceanu e in Opozitie; Melescanu, de la ALDE, conduce Senatul
Foto: Arhiva Facebook/Dan Barna

Presedintele USR, Dan Barna, sustine ca ALDE va putea demonstra ca este in Opozitie cu ocazia votului pentru motiunea de cenzura si se intreaba ce inseamna repozitionarea formatiunii lui Calin Popescu-Tariceanu in conditiile in care Teodor Melescanu, "inca membru ALDE", conduce Senatul.

"Calin Popescu-Tariceanu raspunde de pe holuri ca nu vrea alegeri anticipate si isi aminteste ca avem un guvern in functie. Da, acel guvern Dancila din care a iesit trantind usa si pe care pretinde ca vrea sa-l dea jos la motiune. Lui Tariceanu ii este foarte frica de alegatorii care i-au trimis partidul in subsolul clasamentului la europarlamentare din cauza complicitatii in rele cu PSD, mutilarea independentei justitiei si slabirea economiei romanesti.

Eu pana nu vad votul ALDE la motiune, nu cred ca Tariceanu e in Opozitie. Si ce inseamna asta ca ALDE e in Opozitie si Teodor Melescanu, inca membru ALDE, conduce Senatul? Vom afla curand daca ALDE si Pro Romania chiar s-au suparat pe PSD sau isi creeaza argumente pentru o noua negociere de pe pozitii de forta cu PSD", a scris Barna, marti, pe Facebook.

El a reiterat pozitia Aliantei USR PLUS in favoarea alegerilor anticipate.

"Am trimis Pactul pentru anticipate tuturor factorilor politici implicati si asteptam raspunsuri responsabile, nu ca acesta primit de la deja fostul presedinte al Senatului care trebuie sa decida unde vrea sa fie, la Putere sau in Opozitie", a adaugat Barna.

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat marti ca atat timp cat exista un guvern in functie, nu se poate pune problema organizarii de alegeri anticipate, proces care presupune o serie de "pasi constitutionali" care trebuie parcursi.

"In momentul de fata, atat timp cat este un guvern in functie, nu se poate pune problema alegerilor anticipate. Pentru alegerile anticipate este nevoie sa se realizeze un mecanism care este prevazut in Constitutie. Chiar daca se face o intelegere politica asupra necesitatii alegerilor anticipate, trebuie facuti niste pasi constitutionali, altfel nu se poate.

Probabil cei care fac aceste propuneri ar trebui sa puna mana intai sa citeasca Constitutia cu atentie si dupa aia sa inteleaga care este solutia politica pe care o poti aplica, avand in vedere prevederile constitutionale. Constitutia este gandita astfel incat ar trebui sa se evite crizele politice. (...)

Altfel, politic vorbind, da, putem sa discutam de alegeri anticipate, numai dupa ce solutiile politice care sunt la indemana au fost epuizate. Noi suntem inca cu un guvern in functie, deci suntem intr-o faza mult prea incipenta ca sa putem discuta despre alegeri anticipate", a afirmat Tariceanu la Parlament.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#Dan Barna comenteaza alegere Melescanu sef, #Barna vot ALDE Tariceanu motiune cenzura , #USR