Romanii cred ca Guvernul Ciolos este condus din umbra de partide - Sondaj INSCOP

Luni, 21 Decembrie 2015, ora 13:37
3141 citiri
Romanii cred ca Guvernul Ciolos este condus din umbra de partide - Sondaj INSCOP
Foto: Arhiva Ziare.com

Aproape jumatate dintre romani cred ca guvernul Ciolos este condus din umbra de partidele politice si mai mult de jumatate considera ca PNL se plaseaza la putere in raport cu noul guvern, releva un sondaj INSCOP transmis luni AGERPRES.

Potrivit cercetarii sociologice, 47,3% dintre romani considera ca guvernul Ciolos este condus din umbra de partidele politice, in timp ce 28,4% apreciaza ca actualul executiv este unul independent de partidele politice. 24,3% nu stiu sau nu raspund.

In ceea ce priveste perceptia asupra pozitionarii partidelor parlamentare in raport cu guvernul Ciolos, 53,3% dintre respondenti considera ca PNL se plaseaza la putere fata de noul guvern, 17,9% ca se afla in opozitie, iar 28,8% nu stiu sau nu raspund.

In cine au romanii incredere: Iohannis a crescut in top - pe ce loc se afla Ciolos sondaj INSCOP

30,4% dintre romani sunt de parere ca PSD se plaseaza la putere fata de guvernul Ciolos, in timp ce 42,3% considera ca partidul se pozitioneaza in opozitie. Procentul non-raspunsurilor este de 27,3%.

De asemenea, 24,4% dintre respondenti considera ca UDMR se pozitioneaza la putere fata de guvernul actual, in timp ce 36,3% sunt de parere ca partidul se situeaza in opozitie. Procentul non-raspunsurilor este de 39,3%.

24,3% dintre cei chestionati considera ca UNPR se plaseaza la putere fata de guvernul Ciolos, 38,8% ca se afla in opozitie, iar 36,9% nu stiu sau nu raspund.

17,6% dintre respondenti considera ca PMP se plaseaza la putere fata de noul guvern, in timp ce 44,3% apreciaza ca partidul se pozitioneaza in opozitie. Procentul celor care nu stiu sau nu raspund este de 38,1%.

17,3% dintre romani considera ca ALDE se plaseaza la putere fata de noul guvern, 45% ca se afla in opozitie, iar 37,7% nu stiu sau nu raspund.

11,9% dintre respondenti sunt de parere ca PSRO se plaseaza la putere fata de noul guvern, in timp ce 40,1% apreciaza ca partidul se pozitioneaza in opozitie. Procentul non-raspunsurilor este de 48%.

Sursa: INSCOP

"Barometrul INSCOP - ADEVARUL despre Romania" a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevarul in perioada 26 noiembrie - 2 decembrie 2015. Volumul esantionului a fost de 1.071 de persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste. Eroarea maxima admisa a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de incredere de 95%. Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#sondaj Guvern Ciolos partide, #sondaj guvern Ciolos, #sondaj premier Ciolos , #premier