Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
< Inapoi la stire
A   A   A
Platforma Romania 100, o mica speranta sau o uriasa disperare?
Marti, 13 Februarie 2018, ora 17:42
Dupa succesul USB urmat de picajul USR, dupa deceptia PNL, dupa incercarea dlui Basescu de a face din spanac bici, dupa disparitia in neant a vechiului PNTCD si intrarea in uitare a ceea ce fusese...
14.02.2018, 10:32 -Caliman Eugen :1.Stimati lia_stoenescu si stef49,de la Presedentie sau ,,Platforma
100" NU sint de asteptat Proiectul de Tara, cu obiectivul REINDUSTRIALIZARII, deoarece ele NU sint realizabile de comisii sau organizatii/partide.
Realizarea unui proiect de reindistrializare este posibila numai ca urmare a "cercetarii economice FUNDAMENTALE", care este inexistenta in Romania si UE!Ea presupune studierea evolutiei economice istorice a tarilor Vestice, cu intelegerea rolului, functiei si aportului instrumentelor politice, economice, sociale, administrative, legislative, organizatorice, institutionale, tehnico-stiintifice, etc. la declansarea si accelerarea dezvoltarii economice si industriale.De asemenea este necesara cunoasterea si utilizarea modului de functionare/operare a instrumentelor dezvoltarii oferite de tranzitia la capitalism a Estului.Este obligatorie si cunoasterea modelului economic asiatic (al tigrilor asiatici), care a facut din tari agrare inapoiate, puteri industriale in 30 de ani, pe cind in UE 15 ani de integrare n-au "miscat" (aproape) de loc situatia industtriala a Estului - tari incomparabil mai dezvoltate (in 2002) ca tigrii asiatici!Acest studiu si formarea unei viziuni NOi. pro-active asupra fenomenului dezvoltarii industriale - fiind vorba de o dezvoltare rapida, de ajungere din urma a tarilor dezvoltate - este primul beneficiu al acestui studiu, cu o durata de decenii insa!In lipsa ei, dezvoltarea economica este imposibila, lipsind capacitatea de a aseza intr-un tot unitar si coerent, "bucatile" din care este constituita stiinta economica a intreprinderii (microeconomia) si cea a functionarii macroeconomice a unei societati economice nationale.
2.Economistii si specialistii in economie sint specializati si buni cunoscatori (in genere) doar a unui domeniu concret, limitat al economiei, respectiv finante, marketing, organizarea si eficientizarea intreprinderii, etc.
De aceea, le este "interzisa" abordarea si cunoasterea acelor instrumente politice, economice, sociale, etc. (enumerate mai sus) care declanseaza si sustin fiecare din aceste "motoare" de dezvoltare economica, fiindca BANII sint numai una din resursele dezvoltarii!
In lipsa viziunii si instrumentarului acesta complex de dezvoltare - cuprins intr-un proiect de reindustrializare unitar si coerent - banii UE sau ai investitorilor industriali straini din tarile dezvoltate, ramin de 28 de ani, "departe" de Romania!
4.Pentru a crea o imagine inteligibila asupra viziunii si ansamblului de cerinte pentru realizarea unui proiect de reindustrializare este insuficient acest spatiu, fiind (oricum) greu de explicat de ce acesta este irealizabil de presedentie sau platforma 100!De aceea, la tel. 0721316019 am propus mereu, celor interesati, posibilitatea de a le prezenta acest lucru, daca imi comunica un E-mai personal...
Caliman I. Eugen consultant independent - dezvoltare industriala.
14.02.2018, 01:03 -stef49 :Caliman Eugen ora 15:01. Eu privesc cu prudenţă Proiectul naţional
al reindustrializării Romaniei, care, asa cum spune si hc-ct, aminteste de perioada comunistă. Logic ar fi ca economia fiecărei tări să se orienteze spre industrie, agricultură, turism etc. in functie de resursele naturale de care dispune. Trebuie arătat care ar fi produsele industriale cu care ne-am putea impune pe piata internatională? Pentru tările comuniste dezvoltarea prioritară a industriei, in special a celei grele, cu "pivotul" ei, industria constructoare de masini, era o obligatie stabilită de Lenin. Acesta a prevăzut o viitoare confruntare militară cu tările capitaliste, situatie in care industria putea fi usor trecută pe picior de război.
14.02.2018, 00:00 -Bgan :Sa ne concentram pe basescu
Qui prodest? Numai psd. Concentrați-va sa găsiți o varianta de opoziție unita, și susțineți-0
13.02.2018, 20:36 -Vasile_Roaita :Adica, bucataresele din Videle
sunt competente si responsabile ?
14.02.2018, 00:17 - :nimic nu stii
sunt motostivutoare femeile alea!!!:))))
stiu io, ca a zis o pezdea importanta din psd!!!:)))
13.02.2018, 21:12 -Subtilul :Nu le trebuie.
Trebuie sa fie cu putin mai destepte ca tine. Ceea ce le-a reusit.
13.02.2018, 22:02 -Vintage :Vezi ca asta mai are vreo suta de alte nick-uri
(vezi Lupta de Clasa, Socialist wars, Matusa Tamara, Salam cu soia, Bill_Gates, injineru...etc) si te face praf cu atatea 'inteligente'...Se pare ca la ultimul test, suma IQ-urilor astora a fost 2.5

:))))
13.02.2018, 20:15 -lia_stoenescu :Sunt absolut de acord cu dvs.,
Pentru ca lucrurile sa mearga bine este nevoie de o Opozitie puternica, unita. De unde s-o iei, insa, daca nu este asa?

In urma cu cateva luni am facut - in mod repetat si imposibil sa nu fie remarcate - apeluri la unitatea opozitiei, a electoratului care nu mai vrea actuala putere, am explicat care este miza pe care o avem in fata si de care dam semne ca nu suntem cu adevarat constienti desi ne batem cu pumnii in piept ca da.

Care a fost rezultatul? La consultarile de la Cotroceni s-au dus tot fiecare cu poezeaua lui, noi pe-aici am continuat sa ne impungem reciproc cu aratatorul si sa ne maruntim printre dinti cu si mai inversunata voluptate... Tot felul de prostii care nu fac altceva decat sa ne diminueze noua considerabil sansele. Pentru ca, vedeti-i, cestilalti sunt uniti in raul si promiscuitatea lor.

Sa le administram celor din Opozitia aceasta motzainda proteine, suplimente, hormoni de crestere? Lecitina pentru imbunatatirea memoriei? - care se pare ca le da din ce in ce mai multe si mai grave rateuri, altfel nu imi pot explica uitarea modului in care a iesit de pe scena politica PNTCD-ul.

De acord, nu-i usor. Dar, cum dragoste cu forta nu se poate face, preferabil un drum nou, cu un parcurs dificil, dar macar cat mai curat.

Daca suntem defetisti, nu rezolvam nimic. Dimpotriva. Lasati drobul de sare sa se odihneasca in tezaurul povestilor lui Creanga, iar noi sa purcedem la drum.
13.02.2018, 20:48 -Caliman Eugen :1.Stimata, Lia_Stoenescu si simpatizanti ai Opozitiei!
Cind mai faceti apeluri (repetate) pentru unitatea opozitiei, aratati ca si mine - ca fara un "proiect de tara" de felul celui la care tastez de ani de zile, fiecare partid va merge cu POEZEAUA lui.Iar noi ne batem capul cu noi si noi sperante, moarte din fasa.In lipsa unui proiect NATIONAL, opozitia nu are ce sa discute, nu are la ce anume sa se inteleaga, nu are o directie, nu are practic nici un rost "politic"!
2.Poate ca inainte ca Opozitia sa priceapa nevoia unui proiect de tara pe tema reindustrializarii, este necesar ca toti cei care sustin partidele progresiste sa inteleaga acest lucru si sa transmita acesteia aceasta obligatorie cerinta.Este vorba de unicul ingredient de iesire din actuala cloaca economica, sociala, morala ,etc. pe care se pare ca nimeni nu-l considera necesar.
(Sigur ca nu ma refer la postaci sau la cei straini de "economia dezvoltarii industriale rapide" din Asia, reproductibila si in Romania inapoiata industrial!)
Fara o miscare de acest gen a sustinatorilor iesirii din criza saraciei si stagnarii postcomuniste, partidele ramin vesnic structuri inerte, fara energie si viziune de schimbare...
13.02.2018, 21:57 - :baiatu', po sa-ti bati gura cat vrei... si pan' la
infinit, daca nu intelegi ca opozitia de dreapta nu mai e de mult nationala... ca PNLeaua nu mai e de mult nationala decat in titlu... ca USReaua nu salveaza Romania decat in titlu...
Tu, cu programul tau de reindustrializare fa-ti partid, alta sansa n-ai, oricarei entitati politice existente te-ai adresa
13.02.2018, 21:52 -lia_stoenescu :Domnule Caliman Eugen,
Probabail ca nu prea v-ati intersectat cu postari de-ale mele in care, ca si dvs., sustin necesitatea unui PROIECT DE TARA valoros si credibil.

Stiu ca presedintele Iohannis a demarat un astfel de proiect, verific periodic site-ul prezidential sa aflu in ce stadiu mai este, de pe data de 16.10.2017 - cand este anuntata a patra reuniune a Comisiei Prezidențiale privind Proiectul de țară - nu mai vad sa fi miscat nimic.

De aceea mi-a atras atentia Platforma domnului Ciolos, dovedeste preocupari reale fata de nevoile Romaniei. Ca de vanare de vant ne-am tot saturat. Timpul nu isi alege partenerii cu care merge la drum in continuare. Ei trebuie sa fie pe faza si sa prinda din mers ocazia de a-l valorifica.

Nu stiu in ce consta, concret, propunerea dvs. - inteleg ca facuta chiar domnului Ciolos -, dar sper ca va fi analizata cu maxima responsabilitate.

Toate cele bune!
13.02.2018, 21:10 -Subtilul :Pana se prinde Opozitia cum si ce fel,
cineva trebuie sa si guverneze. Cand se dezmeticesc opozantii observa ca puterea le tot scapa printre degete, ca prea multa atipeala strica si ca ailalti nu mai pot fi ajunsi. Cam ca acum.
13.02.2018, 18:38 -Pacifistul :Un partid nou nu poate exista decat ca un compromis
Intai sa vedem baza de ,,cadre" , apoi sa evaluam grupul fondator, urmeaza aderarea la acel partid a unor persoane, personalitati ce nu au fost, nu sunt compromise(grea sarcina), doctrina (ca este ,,emblema" ), un program national in interesul poporului si nu al grupului ca in toate cele de pana acum, constituirea din start al organizatiilor locale, judetene pentru o reprezentare si sustinere cu sanse la alegeri, constituirea de asocieri cu alte forme politice in acelasi scop de conducere , redresare, schimbare etc , o finantare solida legala , fara ,,donatii" de interes , o propaganda in teritoriu, necesar acces masiv la tv, media etc , fara ultimatumuri ,fara amenintari, fara ilegalitati, dar cu fermitate , seriozitate si munca pana la epuizare. Un partid nou este mult mai vulnerabil decat cele existente daca nu gaseste solutii la toate cele aratate. Cum si aici opiniile sunt diverse , sustineri in functie de interpretare, interes etc , si in electorat avem aceeasi problema.Trebuie tinut cont de realitatile actuale, un electorat instrainat prin lume care in timp s-a departat de politica, de tara , un eletorat imbatranit in tara care voteaza in functie de amintiri, cativa banuti ori ce zic popa si altii, apoi un electorat tanar debusolat, usor de indoctrinat, un electorat incult (fara a jigni, doar constatare) dependent de ajutor de la stat, blocat in special in mediul rural unde au disparut total activitatile economice si un electorat scolit, inteligent dar ignorant. Urmeaza o etapa deosebit de grea (sa nu folosim mereu -greaua mostenire)pt viitorii guvernanti si numai un grup constient, unit, pregatit si pornit spre sacrificiu (a se intelege munca fara limita ). Despre domnul Ciolos am scris dar am fost jignita ca as avea atitudine antiromaneasca ceea ce este o utopie insa trebuie sa analizam daca omul ce il vad unii ca pe salvatorul tarii este si cel potrivit la ceea ce ar trebui sa se faca. I-am spus d-lui respectiv ca timpul nu asteapta, nu sta , nu se reantoarce si ca mai multe sondaje spun ca nu e cunoscut de peste 60% dintre romani (cine sunt acestia , cred ca stiti), ca a refuzat sa sprijine ,,dreapta" la alegerile anterioare sperand la inca o numire fara sa se alarmeze ca la locale anterior ,,stanga" castigase masiv tot prin lipsa de la vot a celor cu vederi, convingeri de dreapta, apoi iata sunt indata 15 luni de la alegeri si d-l Ciolos scrie pe facebook si rar iese cu opinii personale ca un viitor lider, asteapta (l-a dezamagit Werner cu Dancila, credea ca iar va fi alesul)ca altii sa munceasca si sa fie invitat in capul mesei...Repet, il stiu de fff mult timp, de cand mi-a fost coleg cand i s-a incredintat agricultura insa a preferat la ,,liniste si caldurica" prin Europa in loc sa se bata aici...Pot sa presupun ca mai mult isi doreste sa se reantoarca in Europa decat sa munceasca aici caci acolo nu te injura, nu te critica , nu ai raspundere dar in tara dupa ,,ghiveciul" socialist va urma o ,,golgota" sau munca lui Sisif.
13.02.2018, 19:47 -memorex :bani pile si relatii de cand e lumea asa se face politica
diaconescu de la pntcd nu a fost compromis de pcr cel putin nu oficial a fost insa compromis de vechiul regim. hotia si necinstea nu e inventia comunistilor. ei doar au preluat-o. regele a trait carol al 2-lea a trait ca o lichea. a prins gustul si ceausescu. dupa '89 se dorea ca toti sa pornim cu aceleasi egalitati de sanse. sa pornim democratic. nu s-a vrut. traiul pe munca altuia e un deziderat pentru multi. ca sunt de dreapta ca de centru ori stanga.
13.02.2018, 19:09 -lia_stoenescu :La buna revedere, doamna!
Noi doua am mai discutat pe marginea acestui subiect...

Stiti ca va dau dreptate din multe puncte de vedere, in cazul dvs. este evident ca experienta isi spune cuvantul.

In mod cert nu va fi usor, cu atat mai mult cu cat asupra viitorului partid isi vor indrepta tunurile si actuala putere, dar si opozitia. Toti au ce pierde si, cum nu le trece prin cap sa isi recalibreze ei prestatiile, vor face exact ce se pricep mai bine: sa le puna altora piedici.

Ma indoiesc insa ca domnul Ciolos nu este constient de ce il asteapta. Suntem insa multi cei care nu avem de gand sa chibitam de pe margini.

Nu Platforma 100 si nici Dacian Ciolos nu sunt de vina ca s-a ajuns in acest punct mort. Nu o sa stam insa cu ochii in pamant, sa jelim mortul.

Ii spunem cuvenitul "odihneasca-se-n pace!" si mergem mai departe. Viata noastra nu asteapta ca Opozitia existenta sa se decida a calatori cu acelasi tren in care sa nu se calce pe bataturi reciproc.

Iar daca alt tren nu se arata la orizont, ne urcam in SINGURUL care ne da macar o sansa de a pleca din gara in care suntem de nepermis timp stationari.

Cand si cum vom ajunge la destinatie depinde numai de noi.
13.02.2018, 20:15 -Pacifistul :Doamna draga, cu deosebita gratitudine ...
Eu imi doresc , poate mai mult decat oricine , sa izbandeasca acest copil , ba ca-i ardelean si nu-i departe de mine, ba ca-i un om caruia (inca) nu i-au fabricat dosare (desi ma astept daca urca ), ba ca-i sincer(o mare lacuna in politica), si sa munceasca spre binele tarii , DAR fiind ,,vietuitoare" in mocirla politicii noastre, am vazut prea multe , tradari, minciuni (ma puneau sa repet minciunile ca ma incurcam!!!!!!!!!!), inselari, dezumanizari etc etc etc etc ....Tara este azi atat de divizata si atat de captiva in realitatea ei incat , oricat as vrea, oricat as spera , mintea imi spune sa nu ma amagesc, sa nu visez(desi e gratis), sa masor de multe ori inainte de a folosi taisul...Este o vorba , sigur o stiti, ,,la placinte inainte ...."...multi furam, putin ramaseram...idealismul este perimat si neapreciat....societatea umana este intr-o schimbare violenta ...Va apreciez optimismul (doar cei cu sufletul curat gandesc si spera ) insa nu pot sa ma las in vant caci am facut 8 campanii si am colindat toata tara , in Vaslui unde ne-au trebuit cizme pt noroi, in Dolj unde ne-au atacat cu rosii, cartofi ca pe vremea navalitorilor, in Vlasca (Teleorman+Giurgiu) unde au pus cainii pe noi, si pot sa continui si in Ardeal unde ne ,,loveau" cu palinca , slana si pita, alta lumea , fara intentie, asa ca stiu cum e sa incerci sa vorbesti cu ,,megiesii", razesii, ruralii ori rromii care de pe unde ..Pt Julien este o ,,,golgota" aceasta incercare si ma tem ca nu o va initia dar sa o si dovedeasca ...Sa dea D-zeu sa fie bine pt ca toti suntem urmasi ai stramosilor nostri, oricare ar fi fost ei...O seara linistita . Cu drag.
13.02.2018, 19:17 -Subtilul :Cu tot respectul
care-i trenul? Ca politicul sa mearga bine, e nevoie de o opozitie puternica. Primul pas e sa se inteleaga intre ei si pe urma sa ii voteze oamenii. Sa zicem ca votati liberalii, asa si? In formula actuala nu vor accede niciodata la guvernare. Un nou partid? Fara sustinere in teritoriu, fara infrastructura, fara, bani?
13.02.2018, 19:02 -Subtilul :Da Doamna,
Asta este Ciolos! Slab de tatana, oportunist si iute varsatoriu de sanse. Toate calculele, vorbesc de cele politice, au fost gresite, acum incercand creerea unui partid. Pot sa pariez, cu cine e interesat, ca nu intra in parlament iar daca, printr-o minune, o sa o faca va fi ceva ca PMP-ul lui base. Adica nada, rien, niente.
13.02.2018, 20:18 -DemonBanal :ca pmp sau ca alde ?
ai impresia ca dezaxatii kariceanului sint
cine stie ce genii ?
macar aia de la pmp vorbesc corect,de-alde grapini,nu :)
13.02.2018, 15:01 -Caliman Eugen :1.Unicul Liant al schimbarii, este NUMAI un ,,Proiect National de
REINDUSTRIALIZARE" sub steagul Opozitiei ACTIVE, care va aduce la alegeri pe membrii, simpatizantii si nesimpatizantii (in genere) ai tuturor partidelor politice.Inclusiv din rindul migrantilor din intreaga lume!
In rest, degringolada dreptei cu partide aflate intre problemele organizatorice ori materiale dificile si tradarile curente ale celor "cumparati" (ori cu dosare penale, unii aflati la virful lor), nu poate aduce nimic nou in activismul opozitiei.
2.Unicul "Motor al schimbarii" poate fi numai un astfel de "proiect de tara", deoarece in lipsa lui, dreapta politica (sau tehnocratii lui 100) nu au nici cea mai vaga idee asupra unei viziuni sau proiect national, asa cum n-a avut-o nici Presedentia.
Acest proiect propus deja PNL si d-lui Orban, sta si la dispozitia platformei 100, avind capacitatea de a fi unicul liant PRO-ACTIV economic al unei natiuni esuate - de la antreprenorii care abia-si trag sufletul de la un bilant la altul, la gulerele albe din zona bugetara sau privata pe care stagnarea economica i-a afectat de 28 de ani si mai ales la cei 5 milioane de migranti economici, a caror paine nu mai exista in tara!Ce sa mai vorbim de milionul de salariati cu salariul minim pe economie sau de cei care trebuie sa-si duca viata de familie prin telefon pentru citava sute de lei in plus in Timisoara sau Bucuresti?Apoi exista milionul de someri din "zona rurala", in care nimeni nu face nimic pentru progresul sau "industrializarea" agriculturii!Liantul dezvoltarii industriale rapide cuprinde si pensionarii sau ajutoratii sociali afectati de preturi si inflatie, sau cei care - iata ca nu merita pensii, daca au sub 10 ani lucrati - intr-o tara in care de 25 de ani lipsesc 5 milioane de locuri de munca!
3.Paradoxul este ca o opozitia sau partid care ar proclama reindustrializarea tarii, ar fi sustinuta la unison inclusiv de primari- dezvoltarea industriala garantindu-le cresterea continua a salariilor la primarii, cit si succesul in urmatoarele alegeri - indiferent de culoarea politica.
4.Pe scurt, REINDUSTRIALIZAREA tarii cuprinsa in proiectul pe care l-am propus (inclusiv guvernului Ciolos), ramine unicul liant al schimbarii pozitive.
Oricit de dezastruoasa va fi pe ansamblu actuala guvernare, ea va gasi ca intotdeauna metode si solutia populista pentru a cistiga alegerile, daca Opozitia nu poate oferi un alt VIITOR Romaniei, decit aceeasi baltire populista de stinga.
5.In concluzie, opozita unita, ori una neformala sub steagul "Platfotrmei 100" devine MAREA SPERANTA A SCHIMBARII, numai daca va fi tractata politic de proiectul de tara aratat.Altfel ea va ramine mica si urmatoarea iluzie politica pentru TOTI cetatenii Romaniei esuate...
13.02.2018, 19:35 -nusual :falansterul de la scaieni
Teodor Diamant-aprox.100 de oameni+- au primit locuinta si mancare-nu a mers.Nu exista Dragnea.
13.02.2018, 19:23 -hc-ct :d-l caliman...
reindustrializarea romaniei nu o poate face nici un guvern. nu suntem in comunism.guvernul nu poate detzine fabrici si uzine. singurul lucru ce poate face orice guver este sa creeze legislatzie si climat fiscal care sa atraga investitzii private interne sau externe. considerand cat de ieftina este fortza de munca in romania si cat de relaxata este legislatzia fiscala probabil unrmatorul pas ar trebui sa fie infrastructura , logistica, birocratzie guvernamentala , o fotza de munca educata (ca dupa revolutzie) etc. asta-i tot ce poate face guvernul. astia sunt parametri care atrag investitzii.
13.02.2018, 19:57 -Hamurabi :Proiectul National de Reindustrializare
al dlui Caliman este perfect egal cu programul de tara a cuplului hotzomannis-csiokolos si cu Falansterul de la Scaieni.Adica niste utopii.Cum de altfel este si utopia ca intr-o zi gainile se vor inmulti cu programele facute de -aitistii romanesti-,ca lumea intreaga nu va mai face nimic ca fac....robotii.
13.02.2018, 16:30 -Hamurabi :Propunerea e buna.
E cam de acelasi tip cu Falansterul de la Scaieni.Nu uitati sa-l bagati si pe marinel in proiect.Apropo,ce mai fac turistii strainezi pe Valea Jiului plina de investitii pedeliste ca e sezonul de schi.
13.02.2018, 18:50 -Caliman Eugen :D-le Hamurabi,probabil ca nici n-ati citit cartea
"Falansterul de la Scaieni", daca spuneti ca "fratii comunitari" (de acolo) si-au propus reindustrializarea Romaniei!Acolo este vorba de un "proiect (agrar) egalitarist" intre membrii-asociati - care a dat faliment din cauze de ineficienta de administrare cit si de sabotaj administrativ-politic a acestei "constructii economice" - caracteristica comunismului utopic, la moda in acea vreme...
13.02.2018, 18:11 -MUCALITUL :Un carbune si-un taciune, mai spune NusuaL, SPUNE
.
13.02.2018, 18:03 -nusual :turistii in Parang sunt bine
Intrebarea este daca au invatat ciobanii sa schieze pe partia de iarba de la Piatra Neamt construita de psd.
sau daca pe bucuresteni ni ii ia ameteala cand se plimba cu trenul suspenadat al lui oprescu-omulpsd.
Sau unde alimentezi pe autosrada bucuresti-Ploiesti ca nu exista nici o statie.
Sau cum faci sa ajungi la mare in aceeasi zi in care intri dimineta pe centura Bucuresti?
13.02.2018, 14:36 -Constant :Pentru Romania, viitorul partid al domnului Ciolos este o mare
oportunitate. La fel ca "In miscare" al presedintelui francez Macron. Momentul este oportun. Nu imi fac griji pentru numarul de voturi pe care ar putea sa il recolteze. Daca participa la vot, pentru Romania100, numai si numai Diaspora, atunci acest partdid va avea o situatie majoritara in viitorul parlament, chiar si fara asocierea cu alte partide zise de dreapta.

Si nu este nici o chestiune de "noroc". Succesul se contruieste inca de acum, prin toate actiunile interne si internationale ale Platformei100. Inca de acum se dovedeste a fi unicul opozant activ in fata ineptocratiei socialiste. USR nu face proba unei opozitii inteligente. Poate din cauza ca nu au nici un leader carismatic si nici un grup de membri cu calitati suficiente. USB si USR nu au facut decat sa dezbine electoratul de dreapta, fara sa aiba actiunea de federare a fortelor, dupa alegeri. Asta este opinia mea. Voi vota Romania100, daca va fi inscrisa ca partid.
13.02.2018, 21:39 - :oportunitate... vrei sa spui ocazie, nu-i asa? suna din coada?
CRITICILOR MEI

Multe flori sunt, dar putine
Rod in lume o sa poarte,
Toate bat la poarta vietii,
Dar se scutur multe moarte.

E usor a scrie versuri
Cand nimic nu ai a spune,
Insirand cuvinte goale
Ce din coada au sa sune.

Dar cand inima-ti framanta
Doruri vii si patimi multe,
S-a lor glasuri a ta minte
Sta pe toate sa le-asculte,

Ca si flori in poarta vietii
Bat la portile gandirii,
Toate cer intrare-n lume,
Cer vestmintele vorbirii.

Pentru-a tale proprii patimi,
Pentru propria-ti viata,
Unde ai judecatorii,
Nenduratii ochi de gheata?

Ah! atuncea ti se pare
Ca pe cap iti cade cerul:
Unde vei gasi cuvatul
Ce exprima adevarul?

Critici voi, cu flori desarte,
Care roade n-ati adus
E usor a scrie versuri
Cand nimic nu ai de spus.

(1883, decembrie)
13.02.2018, 20:14 -DemonBanal :user e singurul partid care face opozitie
in pnl,opozitie face numai senatorul florin citu.
pmp a uitat ca e in parlament,a amutit.
partidul lui ciolos apare cam tirziu...
interesant ar fi daca ar face o alianta electorala
cu usr,paartid parlamentar acum,fata de platforma.
sint singurele grupari compatibile,
sper ca florin citu va candida din partea lor.
13.02.2018, 22:44 -3195 :Corect, demonule, corect !
,,
13.02.2018, 18:25 -MosGerila :Voi sustine si eu viitorul partid al dlui. Ciolos, pentru
motive asemanatoare. Platforma 100 este un model de societate valabil.
As spune ca este un adevarat proiect de tara. Nu poate fi imaginata evolutia economica, industriala sau intelectuala, fara un set de reguli de societate si moralitate.

"Cunoaste-te pe tine insuti" cerea Socrates tuturor novicilor care intrau din pubertate in viata cetatii.
"Visita Interiora Terrae Rectificandoque Invenies Occultum Lapidem" consiliau altii celor care doreau sa se initieze in mecanismele civilizatiei si societatii.
13.02.2018, 14:08 - :minti cu nerusinare! Articolul a aparut la 13:36..
si daca mai astepti putin apare din nou, poate peste 2 zile, ca astia de la Ziare.com, in lipsa de inspiratie, muta... esti de ceva timp pe forum si ar fi fost cazul sa te prinzi, lapte...
Data viitoare, daca nu vrei sa vezi cum zburda Chitigoiul pe campii, ai grija si du-te la vot... n-o sa mai aiba ocazia sa-si etaleze logica:

"Logica imi spune despre cei neprezentati la urne, respectiv 60,5% din totalul celor inscrisi pe liste, ca nu erau dintre simpatizantii stangei. Normal. Intr-o campanie organizata sub bagheta dlui Dragnea, specialist in campanii, putini pesedisti au scapat neadusi la urne.

Daca-i asa, rezultatul "stralucit" al majoritarilor n-a fost decat 45,6% din 39,5%, adica 18,01% in total. Atata e, 18,01%, "majoritatea zdrobitoare" cu care isi sustin dreptul la guvernare Dragnea si ai lui. Chiar si asa, ponderea e mai mare decat a altora, dar nu chiar atat de "zdrobitoare"."
13.02.2018, 15:58 -MUCALITUL :Un taciune si un carbune ; taci baiete nu mai spune !
,,
13.02.2018, 13:46 -Hamurabi :Platforma 100 se doreste
a fi ce era masina olteneasca-cu toate locurile in fata.Nici macar nu au ajuns sa functioneze ca partid salvamarii,baza acestei nastrusnicii,si s-au data afara unii pe altii.In orice caz,nevoit fiind sa merg intempestiv cateva zile in Romania,am putut constata ca are cel mai mare potential de export de ....AROGANTA si infatuare.
13.02.2018, 13:59 -barabula :ce subtil!
sunt convins ca nu stii despre ce vorbesti, dar o faci.
pentru pesedeul biruitor. vei primi o medalie.
13.02.2018, 09:55 -floare albastra :plate nu stiati
Se iau buletinele cetatenilor din sate; se asteapta la vot, li se spune cu cine sa voteze- dupa vot in buletin apare o stampilla si o suta de lei.
13.02.2018, 08:56 -Doresc disparitia PSD :Ne poate exploica Ziare.com,pe ce platforma a scris Pensula ....
....postarea la 4:30,cand apre articolul acesta in pagina la 7:29 ?

Chiar asa ORDINAR ne manipulati ?
14.02.2018, 00:15 -Bgan :Vedeti
Postacii psd interviu cu bruiaj, vacanța președintelui, de fiecare data cand o discutie serioasă se infiripa. Nu-i băgați in seama, asta au invățat la cursurile lor de postaci.
14.02.2018, 03:05 -lia_stoenescu :@T.basilic
Mult ne-am mai contrat si noi doi altadata... habar nu avem vreunul dintre noi ce va mai aduce viitorul...

Si dvs., si eu, si altii - ba dinspre partea dvs. pe atunci, ba dinspre partea mea pe atunci, ba dinspre partea amandurora de atunci si de acum -, cu ochii pe care-i avem in dotare privim cu aceeasi obida cum natia asta romana nu-si mai gaseste odata tihna pe asceste pamanturi mostenite din mosi-stramosi.

Fie-ne si noua, tuturor, implinit visul mult drag si aprig visat de a ne vedea Romania verticala, cum demult altadata!
Comentariu inadecvat
13.02.2018, 13:53 -magog :Insla Azore
o fi omul in vacanta, preturile portugheze sunt destul de convenabile.
1 / 2 Inainte>> 
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor