Ciolos propune o solutie pentru blocarea in justitie a OUG de amnistie

Marti, 18 Decembrie 2018, ora 14:11
9843 citiri
Ciolos propune o solutie pentru blocarea in justitie a OUG de amnistie
Foto: captura video Facebook/Dacian Ciolos

Fostul premier tehnocrat Dacian Ciolos a sugerat, marti, ca o instanta ar putea bloca intentia Guvernului Dancila de a adopta ordonante de urgenta pe Justitie.

Intr-o conferinta de presa in care a abordat mai multe subiecte, printre care infiintarea noului partid PLUS, colaborarea cu USR sau stabilirea listei de candidati la alegerile europarlamentare, Dacian Ciolos a vorbit si despre iminenta adoptare a unei ordonante de urgenta pentru amnistie si gratiere, subliniind ca ea "poate sa fie foarte nociva" pentru societate.

Dacian Ciolos a spus ca, dincolo de ceea ce poate face Parlamentul sau presedintele Romaniei in acest caz, exista si o alta "posibilitate" pentru a bloca acest demers.

"Curtea de Apel sa suspende orice act administrativ care ar putea sa fie intocmit in interiorul Guvernului, in Ministerul Justitiei si in alte ministere, acte administrative pregatitoare unei ordonante. Odata suspendate astfel de acte administrative, o astfel de OUG in mod normal n-ar mai putea fi adoptata", a afirmat Dacian Ciolos.

Fostul premier tehnocrat a argumentat ca legea prevede ca atata vreme cat in Parlament exista proiecte de legi de modificare a Codurilor Penale, "guvernul nu ar trebui sa mai aiba dreptul sa emita OUG", asa ca magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti ar avea o baza pentru emiterea unei decizii de suspendare.

"Consideram ca, daca Curtea de Apel Bucuresti ajunge la aceasta concluzie, ar putea sa ia aceasta decizie. Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Sa suspende aceste acte administrative din Guvern si sa impiedicam o OUG de amnistie si gratiere", a mai afirmat Dacian Ciolos.

Prin urmare, el a anuntat ca "Platforma Romania 100 PLUS depune astazi la Curtea de Apel o cerere de suspendare a actelor administrative care pot sa duca la modificarea Codului Penal si Codului de procedura penala", relateaza Mediafax.

Intrebat si despre solutia ca presedintele Iohannis sa convoace referendumul pe justitie deja declansat procedural cu mult timp in urma, Dacian Ciolos a raspuns: "Da, e momentul sa ne gandim foarte serios si la utilizarea acestei optiuni, dar pana atunci trebuie folosite toate instrumentele legale care sa impiedice adoptarea unei astfel de OUG".

In context, Dacian Ciolos a reamintit ca exista sondaje care arata ca peste 80% dintre romani se impotrivesc amnistiei si gratierii.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Ciolos ordonanta amnistie instanta, #Ciolos suspendare acte ordonanta , #Dacian Ciolos
Comentarii