Ciolos promite ca nu va taia salariile si pensiile. Pactul propus de Dancila, strategie ieftina inventata de Ion Iliescu

Sambata, 14 Septembrie 2019, ora 12:41
4776 citiri
Ciolos promite ca nu va taia salariile si pensiile. Pactul propus de Dancila, strategie ieftina inventata de Ion Iliescu
Foto: Arhiva Ziare.com

Dacian Ciolos ii linisteste pe romani ca, daca PLUS va ajunge la guvernare, nu va taia pensiile si salariile. Cat despre pactul propus de Viorica Dancila pentru "bunastarea" romanilor, Ciolos crede ca este o strategie ieftina de campanie, inventata de Ion Iliescu acum 30 de ani.

"PLUS nu va taia salariile si pensiile romanilor daca ajunge la guvernare. Declar acest lucru cat se poate de ferm, pentru a pune capat minciunii pe care Viorica Dancila o tot repeta in spatiul public.

PSD si-a facut un obicei din a castiga voturi inducandu-le romanilor diferite spaime, ba a strainilor care vor sa ne ia tara, ba a Opozitiei care vrea sa taie salariile si pensile. Atat stie partidul lui Liviu Dragnea si al Vioricai Dancila: sa ii sperie pe oameni ca, daca "Opozitia cea rea" vine la putere, o sa le ia din ceea ce PSD le-a dat cu atata "marinimie".

Strategie ieftina de campanie, inventata de Ion Iliescu si de colegii lui in anii '90. Oamenii s-au convins in atatia ani ca sunt doar vorbe goale.

Tot ce a facut PSD cand a guvernat tara a fost sa creasca cu sume derizorii salariile bugetarilor si pensiile si sa umple cu sume uriase conturile clientelei de partid. Iar aceste cresteri nu s-au bazat pe vreo strategie savanta care sa ajute economia romaneasca sa se dezvolte, ci prin imprumuturi externe care au indatorat generatii si generatii de acum inainte.

Oamenii trebuie sa stie: PSD a amanetat viitorul copiilor nostri", scrie pe Facebook Dacian Ciolos.

Liderul PLUS subliniaza ca PSD e partidul care mareste salarii si pensii pe banii altora.

"Noi vrem sa platim aceste salarii si pensii dezvoltand economia si permitand romanilor care vor sa munceasca cinstit sa o faca la ei in tara, nu prin strainatate. Ca o ironie a sortii, exact in ziua in care Viorica Dancila propunea un pact pentru "bunastarea" romanilor si soma Opozitia sa semneze ca nu va taia salariile si pensiile, Banca Nationala dadea un comunicat in care ne anunta ca datoria externa a Romaniei a crescut, in primele sapte luni din acest an, cu peste opt miliarde de euro, in special din cauza imprumuturilor facute de Ministerul Finantelor prin emisiunile de euroobligatiuni", sustine Ciolos.

"Noi nu avem nevoie sa semnam un pact cu PSD, stim exact ce avem de facut pentru a plati pensiile si salariile cetatenilor romani nu din bani de imprumut, ci din bani produsi in Romania", adauga Ciolos.

Premierul Viorica Dancila, presedintele PSD, a anuntat vineri ca propune partidelor parlamentare semnarea "Pactului national pentru bunastarea romanilor", mentionand ca acesta trebuie sa fie garantia politica a continuarii cresterii nivelului de trai in perioada urmatoare. Pactul a fost transmis catre toate partidele parlamentare si grupului minoritatilor de la Camera Deputatilor.

Opozitia respinge pactul lui Dancila, in schimb, Victor Ponta a anuntat ca va semna pactul propus de Dancila, desi l-a primit de la "Liviu Dragnea - Cabinet Presedinte".

B.B.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Ciolos taiat pensii salarii, #Ciolos pact Dancila , #guvern