Ciolos: Nu vad decat o solutie in trei pasi - demisia Guvernului, referendum pentru Justitie, alegeri anticipate

Joi, 21 Iunie 2018, ora 13:00
5970 citiri
Ciolos: Nu vad decat o solutie in trei pasi - demisia Guvernului, referendum pentru Justitie, alegeri anticipate
Foto: Facebook/ Dacian Ciolos

Fostul premier Dacian Ciolos, membru fondator al partidului 'Miscarea Romania Impreuna', considera ca in acest moment sunt necesare o reforma profunda a statului si o reforma in politica, apreciind ca singura solutie la situatia actuala o reprezinta demisia guvernului, organizarea unui referendum pentru Justitie si alegeri anticipate.

"Atunci cand domnul Dragnea, un lider politic cu interese personale de aparat in justitie, se foloseste de institutii ale statului - de Jandarmerie, de Parlament, de Guvern, deturnandu-le scopul, noi toti suntem in pericol. Cand se ajunge in astfel de situatii, e clar ca avem nevoie de o reforma profunda a statului si a institutiilor sale, la fel de mult cum avem nevoie de o reforma in politica. Ajunge! La ceea ce se intampla acum nu vad decat o solutie in trei parti: Demisia Guvernului Dancila! Referendum pentru Justitie! Alegeri anticipate!", a scris el, intr-o postare pe Facebook.

Ciolos a adaugat ca in Parlament nu mai exista dezbateri si ca statul ar trebui sa isi foloseasca puterea pentru a-i proteja pe oameni, nu pentru a-i domina.

"Oamenii ies in strada pentru ca aceia care ar trebui sa-i pazeasca ii fura, aceia care ar trebui sa guverneze ii mint, aceia care ar trebui sa-i conduca ii abuzeaza. Puterea in Stat este un instrument pentru a-i proteja pe oameni, nu pentru a-i domina. In Parlament nu mai exista dezbateri. Cine e de vina atunci ca dialogul democratic se muta in strada? A cui e vina ca parlamentul a fost 'privatizat' de un grup care-l foloseste impotriva societatii?", a adaugat el.

Amintim ca mii de persoane s-au strans miercuri seara in Piata Victoriei, dupa ce parte dintre ei au protestat la amiaza la Parlament fata de modificarile periculoase aduse de PSD, ALDE si UDMR Codului de Procedura Penala. Alte cateva mii au protestat in marile orase din tara.

Pana la interventia jandarmilor, protestul s-a desfasurat pasnic. Oamenii au discutat despre efectele grave pe care modificarile aduse Codului de Procedura Penala le vor avea asupra fiecarui cetatean si au reafirmat cu tarie ca nu vor sa fie condusi de hoti si de penali. "In democratie hotii stau la puscarie!" sau "Repetenti si infractori nu va vrem conducatori" au fost unele dintre scadarile lor.

Piata a avut un mesaj si pentru Klaus Iohannis, transmitandu-i sa nu cedeze in fata "penalilor", pentru ca ei il sustin. Oamenii au scandat anticipate si i-au cerut sefului statului sa faca referendum pentru Justitie: "Referendum pentru toti, sa stim daca suntem hoti!".

Vezi aici cum s-a desfasurat protestul de miecuri seara si imagini cu interventia in forta a Jandarmeriei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#Dacian Ciolos protest Piata Victoriei, #Dacian Ciolos demisie Guvern, #Dacian Ciolos reforma justitie , #stiri Dacian Ciolos