Ciolos, despre incidentele de la Topoloveni: Dragnea si PSD incep sa se comporte ca pe propria mosie

Sambata, 18 Mai 2019, ora 13:43
4690 citiri
Ciolos, despre incidentele de la Topoloveni: Dragnea si PSD incep sa se comporte ca pe propria mosie
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Presedintele PLUS, Dacian Ciolos, a declarat sambata, la Iasi, referindu-se la incidentele de la Topoloveni, ca acestea reprezinta un atac la democratie si la dreptul la exprimare.

"E semnul ca Liviu Dragnea si PSD incep sa se comporte pe teritoriul Romaniei ca pe propria mosie si considera faptul ca oricine isi exprima parerea o face ca un atac asupra lor si ca, deci, au dreptul, considera ei, sa ridice de pe strada pe oricine le sta impotriva.

Mie mi se pare ca intram intr-o zona foarte periculoasa pentru ca deja nu mai vorbim doar de hotie din bani publici, ceea ce inregistram de cativa ani incoace de cand PSD e la guvernare, si faptul ca ei incearca sa puna mana pe justitie ca sa scape tocmai de justitie pentru ca au indraznit sa puna mana pe bani publici.

Deja oamenii acestia au inceput sa atace libertatea oamenilor de a se exprima. Si asta mi se pare mult mai periculos pentru ca e un atac la democratie. Un atac la libertatea de a te exprima este un atac la democratie", a declarat Dacian Ciolos.

In opinia sa, acestea sunt derapaje periculoase din partea conducerii PSD si recomanda cetatenilor sa nu le fie teama de intimidari.

"Cred ca este important ca romanii sa vada acest lucru, sa nu le mai fie teama de intimidarile PSD, pentru ca asta fac. Au inceput sa o faca cu functionarii publici, pentru ca ii aveau la mana prin faptul ca le dau un salariu intr-o institutie publica. Nu mai este o surpriza pentru nimeni ca PSD confunda institutiile publice cu propria mosie, ca PSD confunda bugetul public cu propriul buget. Ei merg si se lauda ca dau bani in stanga si dreapta, dar deja incep sa confunde libertatea care a fost castigata de romani cu propriul lor drept de a o exercita", a spus Dacian Ciolos.

In opinia sa, faptul ca protestatarii de la Topoloveni au fost luati de pe strada reprezinta si "o provocare".

"Ei asteapta ca oamenii sa raspunda prin agresiune, prin violenta, ca sa isi justifice apoi agresiunea si violenta, asa cum au facut si pe 10 august impotriva manifestantilor", a adaugat Ciolos.

Amintim ca jandarmii argeseni au dat dovada, vineri, de o agresivitate neobisnuita pe strazile din Topoloveni, Arges. Oameni care filmau cu telefoanele mobile pe spatiul public, in asteptarea lui Liviu Dragnea, au fost bagati in duba si dusi la politie pentru legitimare, cu toate ca erau pasnici si prezentau buletinele de bunavoie.

Neobisnuit a fost si faptul ca vizita in localitate a presedintelui Camerei Deputatilor nu a fost anuntata oficial de PSD, doar de presa locala.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Dacian Ciolos Topoloveni, #jandarmi protestatari Topoloveni , #PLUS