Ciolos asteapta PNL alaturi de PLUS si USR, dar cu o conditie

Sambata, 09 Februarie 2019, ora 15:18
22668 citiri
Ciolos asteapta PNL alaturi de PLUS si USR, dar cu o conditie
Foto: Facebook/ Dacian Ciolos

Presedintele PLUS, Dacian Ciolos, a declarat sambata ca PNL poate face parte din proiectul de coagulare a opozitiei, demarat alaturi de USR, daca va impartasi valorile, principiile si "proiectul pe care il punem pe masa".

"Important e ca s-a facut un pas. Noi am facut acest pas. Se tot vorbeste de unificarea opozitiei, de coagularea opozitiei. E binevenit si PNL, in masura in care va impartasi valorile, principiile, proiectul pe care il punem pe masa", a declarat la Digi24 liderul PLUS, Dacian Ciolos.

Fostul premier a mai spus momentul demararii discutiilor privind coagularea opozitiei depinde doar de liderii liberali.

"Cand PNL va fi dispus sa discutam, vom discuta. Exista discutii, sa nu aiba cineva impresia ca ne intoarcem spatele", a mai spus Ciolos.

La randul sau, liderul USR, deputatul Dan Barna, a afirmat ca exista o colaborare punctuala cu liberalii la nivel parlamentar.

"La nivel parlamentar exista aceasta colaborare cu PNL si s-a vazut ca, unde a fost necesar si util, a existat aceasta colaborare in egala masura. Ceea ce isi propune alianta noastra e sa facem politica in mod realist, 'pe bune', ca sa folosesc o expresie pe intelesul tuturor.

In acest moment, era o asteptare semnificativa careia credem ca i-am raspuns prin aceasta alianta, USR-PLUS, pentru ca cele doua partide au acelasi ADN de valori. Suntem oameni care vad o Romanie europeana, care nu sta in zona de margine de Europa unde am fost impinsi in cei doi ani in care guvernul a fost casa de avocatura a lui Dragnea.

(...) Chiar azi am avut o discutie cu Orban legat de o activitate in Parlament, de niste motiuni. Dialogul exista, e firesc, si o sa vedem in perioada urmatoare, dupa europarlamentare, ca sa fim foarte pragmatici. La europarlamentare aceasta alianta isi propune un rezultat foarte bun. Dupa aceea, vom vedea pasii urmatori, pentru a pastra si coagula acea asteptare a romanilor de alternativa care sa-ti aduca sperante si incredere", a afirmat Dan Barna.

Reactia PNL: Este la fel de arogant ca PSDragnea. L-a pacalit pe Barna si PNL-ul

Vicepresedintele PNL Frorin Roman l-a acuzat, sambata, pe Dacian Ciolos ca este "la fel de arogant ca PSDragnea, cand ataca PNL". El i-a transmis liderului PLUS ca "politica nu e nici o joaca de copii si nici o joaca cu vorbele".

"Cred ca unificarea fortelor anti-PSDragnea sub forma unei coalitii este obligatorie pentru a scapa tara de 'ciuma rosie'. Din acest motiv, nu vad nimic rau in 'logodna' dintre USR si partidul lui Ciolos. E treaba lor. Si nu vreau sa comentez chiar daca, ca un om care cunoaste sondajele reale, stiu ca partidul lui Ciolos este la nici jumatate din USR. Ca l-a pacalit pe Dan Barna, obtinand mai mult decat paritate, nu e nimic nou", a declarat Florin Roman.

Vicepresedintele liberalilor sustine ca Dacian Ciolos a "pacalit" si PNL cand l-a sustinut ca ministru si apoi pentru un mandat de comisar european.

"Apoi a inceput sa-i 'miroasa' domnului Ciolos partidul care l-a sustinut. Din aceste motive nu inteleg atacurile in cascada ale lui Ciolos la PNL. Nu inteleg de ce pune conditii, din postura unuia care inca nu a jucat in Liga I. Ca sa para superior? Unificarea se poate face in jurul celui mai mare partid de opozitie, nu al celui mic. Fara orgolii copilaresti!

Vorbeste deja cu aroganta unui lider care se vede victorios, cu dispret. Discursul arogant la adresa PNL seamana tot mai mult cu cel al lui Dragnea. Si asta nu face bine efortului comun al celor care vor sa scape de PSD. Sau poate ca atacul la PNL este "ordin pe unitate" domnule Ciolos! Pacat de caracter...a fi om e lucru mare, a fi domn e intamplare!

Daca vreti sa luptati cu adevarat cu PSDragnea, uitati-va la ce face PNL si USR in Camera Deputatilor, la atacurile la Curtea Constitutionala, la lupta din fiecare zi de la tribuna! Politica nu e nici o joaca de copii si nici o joaca cu vorbele, domnule Ciolos! Aici e vorba despre romani si Romania, despre lupta impotriva PSD", a adaugat Roman.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Dacian Ciolos PNL opozitie, #Ciolos asteapta PNL, #Ciolos apel PNL opozitie , #PNL