Legendara Sophia Loren vine pentru prima data in Romania

Miercuri, 25 Mai 2016, ora 18:17
5362 citiri
Legendara Sophia Loren vine pentru prima data in Romania
Foto: tiff.ro

Legenda a cinematografiei mondiale, Sophia Loren vine pentru prima data in Romania, ca invitat special al Festivalului International de Film Transilvania (TIFF).

Sex simbol al anilor '50 - '70, cu o popularitate internationala neegalata de nicio alta actrita italiana, Sophia Loren va primi Premiul pentru intreaga cariera si va lua parte la o proiectie speciala in onoarea ei.

Vezi programul Festivalului International de Film Transilvania

"Este una dintre intalnirile pe care mi le-am dorit de foarte multi ani la TIFF si ma bucur ca se intampla, in sfarsit. Sophia Loren este idolul multor generatii, o prezenta tonica si sarmanta, cu o popularitate enorma in orice colt al lumii. E o onoare s-o avem la TIFF si o bucurie, sper, pentru clujeni sa o intalneasca, la prima ei venire in Romania.

Ea se alatura unui sir de personalitati puternice care au fost celebrate in cei 15 ani de TIFF, de la Claudia Cardinale, Annie Girardot, Vanessa Redgrave, la Catherine Deneuve si Geraldine Chaplin", a declarat regizorul Tudor Giurgiu, presedintele festivalului.

Vezi cine a fost castigatorul editiei TIFF 2015.

La 81 de ani, Sophia Loren admite ca se simte flatata de statutul de sex simbol si ca l-a acceptat toata viata ca pe imens compliment, transmit organizatorii evenimentului.

Sophia Loren a jucat in aproape 100 de filme, lucrand indeaproape cu mari regizori, intre care George Cukor, Charlie Chaplin, Mario Monicelli si Ettore Scola la Robert Altman. De asemenea, are in palmares numeroasa premii.

Cea mai recenta aparitie a sa este intr-un scurtmetraj, "Voce umana" (2014), regizat de unul dintre cei doi fii ai sai, Edoardo Ponti.

Citeste mai multe despre impactul economic pe care il genereaza Festivalul International de Film Transilvania (TIFF).

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Sophia Loren TIFF Cluj 2016, #Sophia Loren Romania , #festival film
Comentarii
Poza Huzum
Huzum
rank 2
Daca nu a venit in anii 70 cand era de vazut acum sa stea acasa !