Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Cultura > muzee
A   A   A

Fabulosii soldati de teracota din China, de azi la Muzeul de Istorie din Bucuresti

Fabulosii soldati de teracota din China, de azi la Muzeul de Istorie din Bucuresti
Foto: Muzeul National de Istorie
Expozitia "Comorile Chinei", amenajata la Muzeul National de Istorie, aduce in inima Capitalei numeroase artefacte cu valoare inestimabila, putand fi vizitata incepand de marti.

Proiectul expozitional "Comorile Chinei" este cel mai amplu demers cultural si cea mai mare expozitie organizata de China intr-un muzeu din Romania, se arata pe pagina de internet a muzeului.

Expozitia reuneste artefacte inestimabile provenind din 11 muzee si institutii culturale din China, vedetele acesteia fiind cei patru soldati de teracota construiti acum 2.000 de ani si care fac parte din celebra Armata de Teracota.

Armata chineza de teracota s-a imbogatit cu peste 100 de soldati

De asemenea, alte aproape o suta de artefacte chinezesti vor putea fi admirate la Muzeul de Istorie. Expozitia va fi deschisa pentru public de marti, 30 aprilie, intre orele 10.00 - 18.00 si va putea fi vizitata pana pe 1 august.
In perioada 30 aprilie - 1 august 2013, muzeul va avea un program de vizitare extins, astfel ca va fi deschis de marti pana duminica in intervalul orar 10.00 - 18.00, iar in ultima sambata a fiecarei luni, programul se va prelungi pana la ora 22.00.

Armata de teracota, descoperita in 1974

Totodata, in acesta perioada, se vor aplica noi tarife de acces. Astfel, costul unui bilet care include vizitarea expozitiilor "Comorile Chinei", "Tezaur Istoric" , "Lapidarium-Copia Columnei lui Traian" si a expozitiilor temporare va fi de 25 lei pentru adulti si de 15 lei pentru elevi, studenti, pensionari si persoane cu dizabilitati. De asemenea, pachet familial care include doi adulti si maximum trei copii cu varsta pana in 18 ani va costa 50 de lei.
Tainele comorilor ascunse ale imparatului Quin Shi Huang

Armata de teracota, care cuprinde circa 7.000 de soldati, a fost descoperita in anul 1974, iar pe locul sitului a fost construit si un muzeu in acelasi an. Toate statuile sunt in marime naturala, soldatii avand intre 1,7-1,9 metri inaltime. Armata de teracota ofera importante informatii lumii moderne despre organizarea militara, cultura si arta in timpul dinastiei Qin.

D.T.
Facebook ShareTweet
 Marti, 30 Aprilie 2013, ora 07:55

 Articol citit de 2122 ori

Citeste si: