Dezvaluirile unei femei care l-a servit pe Adolf Hitler

Sambata, 09 Februarie 2013, ora 23:07
11538 citiri
Dezvaluirile unei femei care l-a servit pe Adolf Hitler
Foto: Business Insider

In timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, cartierul general al lui Hitler de pe Frontul de est a fost in Polonia, intr-un loc denumit "Vizuina vulpii". Acolo l-a servit o nemtoaica pe Hitler, timp de 800 de zile, iar acum, aceasta dezvaluie faptul ca fuhrer-ul era vegetarian.

Margot Woelk, in varsta de 95 de ani, a degustat alimentele pe care le manca Hitler, scrie Business Insider.

Ea a declarat ca liderul nazist a servit numai fructe si legume proaspete in timpul celor doi ani si jumatate, cand a fost nevoita sa-i verifice mancarea.

Doamna Woelk a fost luata de catre trupele SS si trimisa la cartierul general al lui Hitler. Sotul sau a facut parte din trupele germane care au luptat pe front. Acolo, ea s-a alaturat unei echipe de femei, care avea rolul de a-l proteja pe Hitler de orice tentativa de otravire.

"Intre orele 11 si 12, noi gustam produsele alimentare si numai dupa-aceea acestea erau duse la cartierul general al SS.

Hitler a fost vegetarian, consumand cele mai delicioase alimente, de la sparanghel la ardei si mazare, servite cu orez si salate. Totul era aranjat pe o farfurie, la fel cum era servit si fuhrer-ul.

Nu era nici carne si nici peste. Desigur, imi era frica. Daca ar fi fost otravit, nu as mai fi astazi aici. Am fost fortate sa mancam, nu am avut de ales", se destainuie femeia.

In anul 1942, Hitler i-a spus lui Joseph Goebbels ca intentiona sa transforme Germania intr-o tara vegetariana, atunci cand va castiga razboiul.

Hitler a petrecut 800 de zile la "Vizuina vulpii", intre 1941 si noiembrie 1944, cand locul a fost abandonat datorita apropierii trupelor rusesti.

Doamna Woelk este considerata a fi singura supravietuitoare a echipei de degustatori ai lui Hitler. La scurt timp, inainte ca tabara nazista sa cada in mainile rusilor, femeia a fost scoasa ilegal si dusa la Berlin.

In anul 1946, doamna Woelk s-a reintalnit cu sotul sau, Kurt, pe care il crezuse mort. Cuplul a locuit impreuna pana cand barbatul a murit, in anul 1990.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#dezvaluiri viata Hitler, #Hitler Vizuina vulpii Polonia, #Adolf Hitler vegetarian, #cartierul general nazisti Hitler , #istoria culturii si civilizatiei