Ambasadorul SUA, Hans Klemm, ii incurajeaza pe parinti sa-si indemne copiii sa citeasca

Sambata, 07 Decembrie 2019, ora 15:19
3242 citiri
Ambasadorul SUA, Hans Klemm, ii incurajeaza pe parinti sa-si indemne copiii sa citeasca
Foto: Facebook / Diana Certan

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) la Bucuresti, Hans Klemm, afirma ca introducerea copiilor in invatare si catre viata viitoare prin intermediul cartilor este extrem de importanta.

Presedintele Asociatiei Ovidiu RO, Maria Gheorghiu, le-a citit mai multor copii, vineri, la Filiala Emil Garleanu a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, cartea "Bicicleta fermecata" de Mihaela Cosescu, iar Hans Klemm, varianta in limba engleza (foto).

Klemm a afirmat ca i-ar incuraja pe toti parintii romani sa-si indemne copiii sa citeasca. In opinia sa, cititul e abilitatea de baza pe care un copil ar trebui sa o aiba, iar cu cat cineva citeste mai mult, cu atat mai bine.

Diplomatul este de parere ca, pe de o parte, sistemul educational romanesc produce "talent incredibil", dar pe de alta parte, e multa munca de facut privind imbunatatirea calitatii rezultatelor, precizand ca aceste lucruri sunt valabile si in SUA.

Mihaela Cosescu, autoarea cartii, a spus ca vinerea aceasta se implinesc doi ani de cand i-a spus povestea din "Bicicleta fermecata" fiului sau, in seara de Mos Nicolae, cand acesta nu putea sa adoarma.

Ea a precizat ca aceasta carte a fost publicata in aprilie 2018 si ca varianta in limba engleza a aparut anul acesta.

"E o poveste care, de fapt, s-a scris in sufletul meu cand eram de varsta lor si cand petrecem vacantele la bunici si mergeam la livada, la padure, cu oile sau cu caprele si amintirile acelea care s-au strans acolo au iesit la iveala fara sa-mi dau seama in aceasta poveste. E o poveste despre copilaria bunicilor nostri, despre o fetita care avea patru ani, a vazut o carte postala cu o bicicleta (...), la inceput a asteptat sa-i aduca Mos Craciun o bicicleta, dar asta nu s-a intamplat. Ani la randul a muncit si a impletit ciorapi si fulare pentru a-si cumpara o bicicleta (...), mereu erau alte prioritati si nu a ajuns sa-si cumpere aceasta bicicleta, dar la un moment dat a facut un gest de bunatate si cineva i-a spus: 'Ia sa-ti dau si eu ceva, dar nu am decat bicicleta mea veche si ruginita'", a spus Cosescu.

Ea a mentionat ca Zamfira avea 74 de ani cand a primit bicicleta, pe care a pornit "intr-o calatorie fascinanta", pe parcursul careia intinereste si ajunge sa fie din nou copil.

La randul sau, Brandi Bates a mentionat ca a organizat acest eveniment in calitate de fondator al miscarii "Citim impreuna in Romania", care ii incurajeaza pe parinti sa le citeasca 20 de minute in fiecare zi copiilor din momentul in care s-au nascut.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#carti copii citit, #carti pentru copii , #carte