Sfaturile lui Dica pentru Cristina Neagu: Cum se poate recupera mai repede handbalista dupa accidentarea de la Euro

Vineri, 14 Decembrie 2018, ora 08:52
7971 citiri
Sfaturile lui Dica pentru Cristina Neagu: Cum se poate recupera mai repede handbalista dupa accidentarea de la Euro
Foto: Captura video gsp.ro

Nicolae Dica, antrenorul celor de la FCSB, a vorbit despre accidentarea suferita de Cristina Neagu la Campionatul European de handbal feminin, dar si despre metodele de recuperare.

Confruntat si el cu o ruptura de ligamente in perioada in care era fotbalist in activitate, actualul tehnician spune ca secretul recuperarii sta in munca.

El sustine ca decizia de a se recupera la Bologna, departe de tentatiile de acasa, a fost una excelenta, Dica reusind la vremea respectiva sa revina pe gazon dupa numai trei luni si jumatate de la accidentare.

"Atat eu, cat si Cristina Neagu am suferit aceasta accidentare pe fond de oboseala. Erau antrenamentele foarte tari, am sarit la cap, iar cand am aterizat mi-a fugit genunchiul. Mi s-a spus ca din cauza oboselii. Nu se poate sa joci meciuri cu o asemenea intensitate doua zile la rand. In momentul accidentarii, doare. Dar, cu trecerea timpului, nu mai doare atat de tare.

Eu am jucat dupa trei luni si jumatate primele 10 minute. Am stat trei luni la Bologna, am revenit alaturi de echipa si am jucat 10 minute. Eu m-am operat la o saptamana dupa accidentare. Se poate opera si mai repede. Lucram trei ore si jumatate dimineata, trei ore si jumatate seara. Cam sapte ore pe zi ma pregateam.

Ea trebuie acum sa fie pregatita mental sa treaca peste acest moment. Si cred ca este puternica, pentru ca a ajuns cea mai buna jucatoare din lume. Sunt sigur ca va trece cu bine peste aceasta accidentare. Va reveni mai repede pe teren de sase luni.

Cel mai important pentru mine a fost ca am stat la Bologna. Eram focusat doar pe recuperare. Eram singur acolo, mai venea sotia pe la mine, a stat cam doua luni in toate acea perioada. Nu mai aveam pe altcineva.

Daca eram la Bucuresti, imi spunea cineva sa ies in oras, sa beau un suc si la al doilea antrenament nu mai aveam cu aceeasi pofta. Daca esti izolat la o clinica si esti focusat doar pe treaba aia, te poti recupera mult mai repede", a declarat Nicolae Dica la Telekom Sport.

Cristina Neagu s-a accidentat in finalul meciului dintre Romania si Ungaria, disputat miercuri seara. Dupa un duel cu o adversara, sportiva noastra a calcat stramb si s-a prabusit pe parchet, acuzand dureri mari la genunchiul drept.

Ea a efectuat un RMN joi dimineata, iar medicii francezi i-au transmis ca a suferit o ruptura a ligamentului incrucisat anterior.

Diagnosticul inseamna practic finalul sezonului pentru Neagu, aceasta avand nevoie de aproximativ sase luni pentru recuperare.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Cristina Neagu accidentata Euro, #Cristina Neagu ruptura ligamente, #Cristina Neagu recuperare accidentare , #accidentare