Fara Cristina Neagu, Romania forteaza calificarea in finala Campionatului European de handbal feminin

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 14 Decembrie 2018, ora 12:58
4937 citiri
Fara Cristina Neagu, Romania forteaza calificarea in finala Campionatului European de handbal feminin
Foto: Instagram/ Cristina Neagu

Fara Cristina Neagu, accidentata grav in duelul cu Ungaria, ultimul din grupe, nationala Romaniei lupta vineri seara pentru calificarea in finala Campionatului European de handbal feminin.

Partida incepe la ora 18:30 si va fi transmisa in direct pe site-ul Ziare.com.

Accederea cu emotii in careul de asi al turneului final reprezinta practic indeplinirea obiectivului "tricolorelor" de la acest Campionat European, ba chiar si ceva in plus pentru ca Romania a obtinut si calificarea la Mondialul de anul viitor.

Astfel, orice s-ar intampla in urmatoarele doua partide, si aici ne gandim la o medalie, ar reprezenta un bonus.

Duelul de vineri cu Rusia lui Trefilov se anunta a fi extrem de complicat, poate cel mai dificil pentru noi de la acest Euro, iar absenta Cristinei, fara indoiala jucatoarea noastra numarul unu, va face partida mult mai grea. Lipita de aportul handbalistei ce putea face diferenta si de una singura, echipa Romaniei va trebui sa fie... o echipa!

Selectionerul Ambros Martin a avut la dispozitie numai doua zile pentru a le face pe fete sa treaca peste socul accidentarii lui Neagu si a intelege ca au nevoie de un joc colectiv mult mai eficient pentru a putea spera la calificare.

Cheile partidei de vineri seara vor fi, foarte probabil, doua. In primul rand, avem nevoie de o defensiva agresiva, cu un portar in mare forma, iar Dumanska si Dedu au demonstrat inclusiv la acest turneu final ca pot face meciuri exceptionale. In al doilea rand, ne trebuie jucatoare care sa isi asume riscuri in ofensiva, iar aici putem discuta despre Laslo, care ar putea face pasul spre consacrare intr-o semifinala de Euro, de Buceschi, care trebuie sa confirme sau de Pintea, care trebuie sa se planga mai putin de arbitraj si sa se lupte mai mult pe semicerc.

Ramane de vazut daca fetele noastre, incurajate de Cristina Neagu, care a ramas in lot si care a devenit sprijin moral pentru ele, vor reusi sa faca tranzitia de la o echipa in care straluceste un superstar la o echipa in care toata lumea trebuie sa traga din greu.

Meciul Romania - Rusia va fi transmis in direct pe Ziare.com incepand cu ora 18:30.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Romania Rusia Euro 2018, #Romania semifinale Campionat European , #accidentare