Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Cristian-Silviu Busoi > stiri Cristian-Silviu Busoi
A   A   A

Busoi (PNL): Revolutia sporurilor din Sanatate e o masura populista, haotica

Busoi (PNL): Revolutia sporurilor din Sanatate e o masura populista, haotica
Foto: Facebook/ Cristian Busoi
Vicepresedintele PNL Cristian Busoi considera ca "revolutia" sporurilor din Sanatate este o masura "populista, haotica", cu consecinte asupra desfasurarii actului medical.

"Inechitatea si haosul pe care le-au produs initiativa doamnei Olguta Vasilescu si Guvernul PSD privind salarizarea in Sanatate vor avea costuri pe termen lung asupra desfasurarii actului medical. Cresterile salariale din Sanatate produc 'angajati de mana a doua', ale caror salarii au fost ciopartite prin lege, fara niciun fel de explicatie sau logica si se bazeaza pe o intoxicare publica masiva despre dimensiunea cresterilor salariale. Propaganda pesedista supraestimeaza cresterea pentru a amplifica presiunea publica pe medici si pentru a crea o falsa imagine a multumirii din sistem", a spus Busoi.
Potrivit acestuia, problemele salarizarii din Sanatate, asa cum apar acum prin anumite proteste ale unor categorii de angajati, reprezinta doar "varful icebergului".

"Ca sa fie clar cat de mare este haosul din sistem si intoxicarea pesedista: sunt multe cazuri de personal medical - asistenti care au studii superioare - care nu au primit nici macar 25%, care sa compenseze trecerea contributiilor de la angajator la angajat - rezultatul fiind o scadere masiva a salariilor", spune Busoi, potrivit unui comunicat.

In opinia sa, pozitia Ministerului Muncii si a Guvernului fata de angajatii din Sanatate a fost "jignitoare".

"Argumentatia publica total neadevarata si pozitiile denigratoare ale ministrului Muncii la adresa biologilor si biochimistilor din sistemul sanitar arata lipsa de cunoastere a importantei acestor categorii. Pasarea cartofului fierbinte la managerii de spitale, pentru compensarea pierderilor, arata necunoastere si disperare.
Niciodata nu s-au platit salarii din veniturile proprii ale spitalelor, iar astazi sunt foarte putine spitalele din tara care pot suplimenta din aceste venituri salariile angajatilor care primesc mai putini bani odata cu revolutia sporurilor. Tot acest haos ar fi putut fi evitat daca ar fi existat o minima cunoastere a realitatilor din sistemul de sanatate la nivelul Ministerului Muncii, daca ar fi existat mai putin populism si heirupism si mai mult bun simt", a adaugat Busoi.

Citeste si:
Pintea anunta ca scad veniturile la 10% din angajatii din Sanatate si da vina pe manageri. Ce solutie de avarie a gasitDe la "salarii ca in Occident" la "un salariu bun pentru Romania". Pintea: Chiar merita toata lumea spor maxim?Proteste in tot mai multe spitale, in timp ce Dancila vede doar cresteri de salarii: "Mincinosii, hotii, demisia!"Ministrul Pintea, despre schimbarile majore din Sanatate: Ne-am obisnuit sa stam cu mana intinsa! Mandatul meu e pana in 2020 InterviuMedic chirurg, despre pacaleala salariilor: Perceptia generala e ca acum totul e ca in Europa. Presiunea pe noi este fantasticaScrisoarea unor medici catre Dragnea si Guvern: Abrogati Legea Salarizarii daca nu aveti bani!Pintea admite ca a mutat bani de la sporuri la salarii, dar acuza ca e o criza falsa
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Luni, 16 Aprilie 2018, ora 21:08

 Articol citit de 1147 ori

Citeste si: