Ministrul Mediului, dupa ce Firea i-a spus sa se mute din Bucuresti: Mutati-va dumneavoastra IN Bucuresti! In replica, edilul il cheama la Primarie

Miercuri, 08 Ianuarie 2020, ora 13:03
8719 citiri
Ministrul Mediului, dupa ce Firea i-a spus sa se mute din Bucuresti: Mutati-va dumneavoastra IN Bucuresti! In replica, edilul il cheama la Primarie
Foto: Facebook/Costel Alexe

Disputa dintre ministrul Mediului, Costel Alexe, si primarul Capitalei, Gabriela Firea, pe tema poluarii din Bucuresti continua.

Dupa ce Firea i-a transmis sa se mute din Bucuresti daca nu ii place, Alexe i-a cerut edilului sa se mute in Bucuresti, pentru ca acum Firea locuieste in Ilfov.

"NU ma las intimidat! Doamna primar Firea, aveti cumva impresia ca orasul Bucuresti e proprietatea dumneavoastra? Imi recomandati "sa ma mut din Bucuresti" daca nu imi convine faptul ca orasul este unul extrem de poluat si care genereaza deseuri, asa cum am atras atentia.

Am si eu cateva recomandari, doamna primar: Mutati-va dumneavoastra IN Bucuresti! Dumneavoastra locuiti in judetul Ilfov. Poate daca ati locui efectiv in Bucuresti v-ar pasa mai mult de traficul infernal si de poluare", a scris Alexe pe Facebook.

Ministrul Mediului afirma ca bucurestenii inhaleaza otrava si o acuza pe Gabriela Firea ca nu a facut nimic pentru a combate poluarea, ci problemele s-au agravat in mandatul ei.

"Retineti asta, stimata doamna: Bucurestenii pur si simplu "inhaleaza otrava". Asta este poluarea: Otrava lenta. Aveati timp sa faceti ceva pentru a combate poluarea din Capitala fiind primar "de doar trei ani si jumatate". Nu doar ca nu ati reusit, dar problemele s-au agravat in mandatul dumneavoastra.

Inteleg faptul ca aveti nevoie sa va certati cu cineva - cu premierul Orban, cu mine, cu opozitia din Consiliul General - ca sa va victimizati si sa acoperiti faptul ca Bucurestiul e sufocat si are mai multe probleme decat inainte de mandatul dumneavoastra. Dar cand vorbim de poluare mai bine lasati capul jos, va certati mai putin si munciti mai mult pentru rezolvarea problemei", i-a mai transmis Alexe primarului Capitalei.

Ministrul Mediului o sfatuieste pe Firea sa lase declaratiile bombastice si tafnoase si sa se apuce de treaba.

"E vorba de milioane de oameni, nu de orgoliile noastre. Cifrele nu mint: Poluarea din Bucuresti e grava si ii afecteaza pe locuitori. Nu mai bine lasati dumneavoastra declaratiile bombastice si tafnoase si va apucati de treaba?", incheie Costel Alexe.

Replica lui Firea

In replica, Gabriela Firea spune ca ministrul Mediului este dezinformat, precizand ca Bucurestiul se afla pe locul 4 in topul celor mai poluate orase din Romania, dupa Iasi, Cluj, Brasov.

"Stimate domnule ministru,

Ati lansat in ultimele zile o serie de acuzatii publice referitoare la faptul ca autoritatile locale din Capitala nu ar fi facut "nimic" in ultimii trei ani, in ceea ce priveste imbunatatirea calitatii aerului si combaterea poluarii. Consider ca sunteti dezinformat si de aceea doresc sa va pun la dispozitie documentele si argumentele care stau la baza activitatii Primariei Capitalei in acest domeniu.

Va reamintim ca Municipiul Bucuresti ocupa locul 4 in topul celor mai poluate orase din Romania, dupa Iasi, Cluj, Brasov. Nu v-am vazut preocupat de actiunile autoritatilor locale din primele 3 municipii ca grad de poluare din Romania. Ati sarit direct la locul patru, cu interesul Dvs", ii transmite Firea lui Alexe intr-o scrisoare deschisa.

Totodata, primarul Capitalei sustine ca "de la preluarea mandatului, am fost permanent preocupata de necesitatea de a actiona pentru imbunatatirea calitatii aerului si a reducerii poluarii".

La finalul scrisorii, Firea il invita pe Costel Alexe, vineri, la Primaria Capitalei, la o reuniune de lucru pentru a discuta despre masurile dedicate combaterii poluarii aprobate in ultimii trei ani si stadiul implementarii acestora.

Schimbul de replici dintre cei doi a inceput marti, dupa ce ministrul Mediului i-a reprosat Gabrielei Firea ca Primaria Capitalei nu a luat masuri pentru imbunatatirea calitatii aerului.

"Sunt revoltat. Ministerul poarta o corespondenta si i-am pus in vedere Primariei Capitalei de fiecare data ca trebuie sa se preocupe sa identifice solutii pentru ca Bucurestiul astazi produce un milion de tone de deseuri pe an din cele 6 pe care le produce Romania", a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe, la Antena3.

In replica, Firea i-a raspuns: "E foarte rau ca un ministru nu stie ce se intampla in Bucuresti. (...) Mutati-va din Bucuresti, daca nu va place in Bucuresti!".

Dovada că poluarea ucide: „Românii au o speranță de viață mai mică decât media europeană”
Dovada că poluarea ucide: „Românii au o speranță de viață mai mică decât media europeană”
Poluarea a devenit o problemă ce nu mai poate fi amânată, asta pentru că efectele ei produc tot mai multe boli, reduc speranța de viață sau conduc chiar la moarte. Potrivit unui raport al...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#disputa ministrul Mediului Gabriela Firea poluare, #poluare Bucuresti , #ministrul Mediului