FRF anunta oficial plecarea lui Contra de la echipa nationala

Joi, 21 Noiembrie 2019, ora 15:06
4507 citiri
FRF anunta oficial plecarea lui Contra de la echipa nationala
Foto: FRF

Federatia Romana de Fotbal a anuntat oficial, joi, plecarea lui Cosmin Contra de la echipa nationala.

Chiar daca prima reprezentativa a ratat calificarea la Campionatul European din preliminarii, pierzand lamentabil meciurile decisive cu Suedia si Spania, forul condus de Razvan Burleanu il lauda pe tehnician.

Astfel, FRF remarca faptul ca Romania a inregistrat doar cinci infrangeri sub comanda lui Contra si nu precizeaza ca acestea au venit in meciurile decisive pentru calificare.

Apoi, fostul selectioner este laudat pentru ca a debutat nu mai putin de 20 de fotbalisti la echipa nationala si se trece din nou peste faptul ca foarte putini dintre acestia au si dat randament.

Iata insa mesajul integral al FRF la despartirea de Contra:

Fost international roman cu 73 de meciuri si doua prezente la Campionatul European, Cosmin Contra a fost selectionerul primei reprezentative in 24 de partide.

Bilantul lui Cosmin Contra ca selectioner al Romaniei inseamna 13 victorii, 6 egaluri si doar 5 infrangeri in acest total de 24 de partide, dintre care 18 cu caracter oficial. Golaverajul este unul pozitiv, 39 de goluri marcate si 26 primite.

In mandatul lui Cosmin Contra, au debutat la echipa nationala 20 de jucatori, dintre care mai mult de jumatate tineri si foarte tineri. Este vorba de George Puscas, Ianis Hagi, Dennis Man, Tudor Baluta, Ionut Nedelcearu, Florinel Coman, Adrian Rus, Alexandru Cicaldau, Florin Stefan, Denis Dragus, Alexandru Ionita, Nicusor Bancu, Florin Nita, Alexandru Mitrita, Paul Anton, Mihai Balasa, Iulian Cristea, Mihai Bordeianu, Vasile Mogos, George Tucudean.

Ii multumim lui Cosmin Contra pentru toata activitatea sa la conducerea staff-ului tehnic al echipei nationale, precum si pentru modul exemplar in care s-a implicat in colaborarea cu ceilalti selectioneri ai loturilor de juniori si tineret.

Energia si determinarea pe care le-a adus la echipa nationala intr-un moment dificil la preluarea mandatului de selectioner au facilitat schimbul de generatii in care ne aflam la prima reprezentativa.

Ne-am fi dorit, cu totii, un parcurs care sa ne permita calificarea din preliminarii la Euro 2020. Cu toate acestea, aspectele pozitive incontestabile ale acestei perioade, care vor contribui in mod cert la viitorul echipei nationale, nu trebuie sterse de rezultatul final din teren.

Mult succes, Cosmin, in cariera de antrenor! Echipa nationala va ramane totdeauna "acasa" pentru fostul tricolor si actualul tehnician Cosmin Contra.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#FRF Contra nationala, #Contra plecat nationala, #Contra demis echipa nationala, #Contra rezultate nationala , #stiri Cosmin Contra