Noul ministru al Culturii, despre scandalul de la Opera si banii de la Cannes

Joi, 05 Mai 2016, ora 12:00
4791 citiri
Noul ministru al Culturii, despre scandalul de la Opera si banii de la Cannes
Foto: Administratia Prezidentiala

Corina Suteu a sustinut, joi, prima conferinta de presa in calitate de ministru al Culturii, ocazie cu care si-a prezentat prioritatile pentru mandatul sau si a oferit cateva informatii despre situatia Operei Nationale Bucuresti.

Corina Suteu a precizat astfel ca Beatrice Rancea ar putea fi numita in functia de director al ONB.

"Este o posibilitate pe care o iau in considerare", a declarat Corina Suteu intrebata de jurnalisti daca o va numi pe Beatrice Rancea la conducerea Operei.

De altfel, vicepremierul Vasile Dancu, cel care in ultima perioada s-a intalnit de mai multe ori cu reprezentanti ai ONB, a declarat marti ca-i va propune noului ministru al Culturii "un profesionist de exceptie", Beatrice Rancea, actualmente director al Operei din Iasi.

Scandalul de la Opera: Beatrice Rancea, noul director?

"Maestrul Andrei Serban mi-a facut recomandarea pentru doamna Beatrice Rancea, actualmente director al Operei din Iasi, un profesionist de exceptie si un manager de succes. Am vorbit cu Beatrice Rancea si nu a refuzat, de principiu, aceasta propunere.

Voi face aceasta propunere viitorului ministru al Culturii. Sper ca si angajatii Operei romane vor gasi cai de comunicare pentru a sustine aceasta propunere a domnului Andrei Serban si ca vor participa alaturi de conducerea noua la un nou proiect al Operei. Iar noi, Guvernul, vom sprijini toate componentele acestui proiect", a declarat Dancu.

Johan Kobborg ramane la Opera

Corina Suteu a facut o alta precizare importanta, si anume ca balerinul si coregraful danez Johan Kobborg va ramane in componenta Operei din Bucuresti.

Scandal la Opera Nationala din Bucuresti: Geniu al baletului alungat pe motive birocratice

Fara bani la Cannes

Pe de alta parte, noul ministru al Culturii a subliniat ca exista zvonuri in presa potrivit carora institutia pe care o conduce va investi o suma importanta pentru standul Romaniei de la Festivalul de la Cannes, precizand insa ca informatiile nu sunt reale.

"Un alt subiect important pentru mandatul meu este cinematografia. Au circulat tot felul de informatii despre o posibilitate ca pentru standul Romaniei de la Cannes sa se investeasca o suma importanta de catre minister. Cifrele care au circulat nu sunt sumele reale. Fondurile vin de la CNC si de la parteneri. Ministerul nu va investi niciun ban", a subliniat ministrul.

Corina Suteu a adaugat ca Romania va incerca sa obtina la Festivalul de la Cannes un parteneriat cu Centrul National al Cinematografiei (CNC) din Franta.

Noul ministru al Culturii a depus juramantul. Iohannis: Ministerul nu are nevoie de impunere cu cizma

Corina Suteu a depus juramantul, miercuri seara, pentru functia de ministru al Culturii, intr-o ceremonie organizata la Cotroceni in prezenta presedintelui Klaus Iohannis si a membrilor Guvernului Ciolos.

Presedintele Klaus Iohannis a tinut un scurt discurs, in care i-a urat noului ministru sa rezolve problemele aparute la Ministerul Culturii.

Corina Suteu, expert in politici culturale, este secretar de stat in Ministerul Culturii din ianuarie. A cunoscut o larga mediatizare in contextul "scandalului poneiului roz" de la Institutul Cultural Roman (ICR) de la New York, institutie pe care a condus-o in perioada 2006 - 2012. Si-a dat demisia odata cu conducerea ICR formata atunci din Horia Roman Patapievici, Mircea Mihaies si Tania Radu, dupa ce Guvernul Ponta a trecut institutia de sub autoritatea Administratiei Prezidentiale sub cea a Senatului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Corina Suteu Opera Romana, #Corina Suteu festival Cannes , #ministrul Culturii