Constantin Nicolescu, condamnat la 9 ani si jumatate de inchisoare

Vineri, 04 Iulie 2014, ora 10:29
9102 citiri
Constantin Nicolescu, condamnat la 9 ani si jumatate de inchisoare

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Arges Constantin Nicolescu a fost condamnat, vineri, la 9 ani si jumatate de inchisoare, de catre Curtea de Apel Bucuresti.

Social-democratul este acuzat de fraudarea fondurilor europene, iar prejudiciul in acest caz este de aproximativ un milion de euro, transmite Realitatea Tv.

Dosarul lui Constantin Nicolescu (CJ Arges), retrimis Curtii de Apel Bucuresti, pentru rejudecare

Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, scos pe targa de la DNA (Video)

Fostul presedinte al CJ Arges este acuzat in dosarul de frauda cu fonduri UE alaturi de alte 10 persoane. In rechizitoriul intocmit, procurorii au aratat ca in cursul lunii martie 2009, Consiliul Judetean Arges, in calitate de autoritate contractanta, a organizat o procedura de achizitie publica prin licitatie deschisa ce avea ca obiect reabilitarea a doua poduri afectate de inundatii, mai exact era vorba de reconstructia a doua poduri amplasate pe drumuri judetene, in localitatile Cateasca, respectiv Ciomagesti.

Fondurile respective proveneau din accesarea unui proiect finantat din fonduri PHARE destinat strict reabilitarii obiectivelor de infrastructura rutiera si de mediu afectate de inundatiile din perioada aprilie - mai si iulie - august 2005.

Pentru a accesa banii europeni, functionari din cadrul CJ Arges au atestat in cererea de finantare, in mod nereal, ca respectivele poduri fusesera afectate de inundatii, desi unul dintre ele, cel din comuna Cateasca, fusese avariat anterior, asadar nu era eligibil pentru proiectul respectiv.

Dosarul de mita al sefului CJ Arges: Nicolescu a primit peste 3 ani de inchisoare cu executare (Video)

Constantin Nicolescu, judecat pentru deturnare de fonduri europene de 1 milion euro

Procurorii DNA mai acuza ca, in cursul anului 2009, in urma licitatiei organizate de Consiliul Judetean Arges, contractul de reabilitare a podului Cateasca a fost atribuit, in mod nelegal, societatii comerciale ZEUS S.A., in conditiile in care initial, castigatoare a licitatiei fusese declarata o alta societate, inlaturata ulterior, in mod arbitrar, de comisia de evaluare, dupa reluarea procedurii dispusa de Constantin Nicolescu.

Societatea inlaturata se prezentase cu o oferta financiara mai buna, respectiv cu 4.497.947,48 lei mai mica, suma ce reprezinta prejudiciu in dauna CJ Arges.

Lucrarile de constructie au fost executate de catre SC ZEUS S.A. si SC DRACONES CONSTRUCT GRUP SRL Pitesti, cea din urma avand ca asociat un afin al presedintelui CJ Arges, respectiv ginerele acestuia. Mai mult, furnizor de bunuri pentru constructia lucrarii era SC SETRO METAL GROUP SA Campulung, firma controlata de asemenea, de o ruda apropiata a presedintelui CJ Arges.

Constantin Nicolescu a fost trimis in judecata de procurorii DNA pe 7 februarie 2013, iar in luna noiembrie 2013 Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat la 3 ani si 4 luni de inchisoare cu executare intr-un alt dosar in care este acuzat ca a luat mita 60.000 de lei de la afaceristul Cornel Penescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Constantin Nicolescu condamnat, #Nicolescu condamnat inchisoare , #arestat