Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Champions League > stiri Champions League
A   A   A

UEFA analizeaza posibilitatea unei schimbari radicale in formatul Ligii Campionilor

UEFA analizeaza posibilitatea unei schimbari radicale in formatul Ligii Campionilor
Foto: uefa.com
Uniunea europeana de fotbal va continua sa discute despre viitorul competitiei sale fanion, Liga Campionilor, a anuntat presedintele UEFA, Aleksander Ceferin, miercuri la Baku.

"Ca sa fiu sincer, in acest moment nu se intampla nimic special legat de acest subiect. Vom continua sa discutam, sa analizam", a spus Ceferin.

UEFA analizeaza posibilitatea modificarii sistemului de desfasurare a Ligii Campionilor impreuna cu Asociatia europeana a cluburilor (ECA), din care fac parte cele mai puternice grupari fotbalistice de pe continent, in vederea reformarii competitiei incepand din 2024.

Reprezentantii ligilor europene, care s-au intalnit luna aceasta cu responsabilii UEFA, au afirmat insa ca li s-a prezentat o propunere concreta, care permite celor mai bune 24 de echipe din cele 32 care iau parte la grupele Ligii Campionilor sa-si pastreze locurile in viitoarea editie a competitiei si doar patru locuri sa fie deschise castigatoarelor celor 54 de campionate nationale.
Daca noul sistem va fi adoptat, se va pune capat traditiei prin care calificarea in cea mai importanta competitie europeana se realizeaza prin intermediul ligilor nationale.
Facebook ShareTweet
 Joi, 30 Mai 2019, ora 14:29

 Articol citit de 3609 ori

Citeste si: