Sfaturi practice pentru a curata corect abajurului unei lustre

Luni, 26 Noiembrie 2018, ora 16:46
7401 citiri
Sfaturi practice pentru a curata corect abajurului unei lustre

Lustrele isi ocupa locul lor binemeritat in armonia unui spatiu din casa, iar lumina pe care o emana aduce un plus de culoare in starea ta de spirit.

Daca alegi corect o lustra moderna (in functie de stilul incaperii respective sau de dimensiunile acesteia), te poti considera un om norocos.

Iluminatul bun nu este singurul avantaj pe care il ofera un astfel de corp de iluminat, ci afla ca o lustra moderna poate la fel de bine sa insemne creativitate, stil si bun gust.

Fiecare lustra cu abajurul sau, fie acesta realizat din materiale textile, fie realizat dintr-un material ceva mai dur.

Cum poti curata aceasta parte a unei lustre moderne, astfel incat sa nu o deteriorezi (mai ales daca este realizata dintr-o pelicula fina de material textil sau hartie)?

Raspunsul il gasesti ascuns in randurile acestui articol, asa ca nu iti dorim altceva decat "Lectura placuta!":

Cum se poate curata un abajur din sticla?

Praful si parul animalelor de companie sunt marii inamici ai unui abajur curat. Daca vrei sa treci la treaba si sa redai abajurului claritatea initiala, trebuie sa abordezi situatia in functie de materialul din care este acesta realizat.

Daca discutam despre un abajur de sticla al unei lustre moderne, acesta poate fi curatat bine de praf cu ajutorul unei carpe din bumbac si al unei solutii speciale. In urma aplicarii solutiei respective, vor ramane pete pe sticla abajurlui.

Asadar, treci la pasul 2 al procesului de curatare si sterge-le foarte bine cu ajutorul unei carpe uscate.

PONT: otetul sau apa cu lamaie inlatura extrem de bine petele de pe un abajur din sticla.

Cum se poate curata un abajur din material textil?

Aici, lucrurile se complica putin, insa avem solutia perfecta pentru tine, in cazul in care ai in casa o lustra realizata din material textil.

Daca de pe sticla, parul sau praful de animal se iau extrem de usor, inlaturarea acestora de pe un abajur brodat trebuie facuta intr-un mod diferit.

Deci poti merge pe o prima varianta, ce consta in aspirarea acestei suprafete, fie te poti folosi de o manusa din latex, potrivita in cazul parului de animal.

Un material textil se poate la fel de bine si spala cu apa calduta + ajutorul unei substante nenocive pentru culorile abajurului.

PONT: in cazul spalarii abajurului textil, poti utiliza fie o carpa moale din bumbac, fie o periuta ce permite o curatare de succes, chiar si in cele mai greu accesibile zone.

Cum sa poate curata un abajur din plastic?

Abajurul din plastic al unei lustre este extrem de simplu de curatat, datorita suprafetei sale uniforme, ce permite utilizarea fara probleme a unei solutii speciale pentru inlaturarea petelor.

Poti folosi la fel de bine putin detergent, amestecat intr-un lighean cu putina apa calduta, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara. Singurul aspect de care trebuie sa tii cont este urmatorul:

PONT: daca ai o lustra cu mai multe abajururi din plastic, grija mare la solutia de curatare pe care o folosesti, pentru a proteja atat culoarea materialului, cat si materialul in sine.

Iata cum poti curata simplu si rapid abajurul lustrei tale, indiferent de materialul acesteia. Nu lasa praful si murdariile sa se aseze prea confortabil pe abajur, pentru a permite luminii sa inunde la fel de bine camera, fix ca in prima zi de la instalarea acestui corp de iluminat!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#corpuri iluminat , #apartamente